Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Levnadsberättelse via e-tjänst tillgänglig för anhöriga

Exempelbild

Nässjö kommun är först i Sverige med att lansera Levnadsberättelse via kommunens e-tjänster. Här kan brukare berätta om sitt liv, vad som har varit viktiga milstolpar, föra in vilka personer som har varit extra värdefulla för brukaren eller berätta om svårigheter som den har mött under livet.

I vården och omsorgen av personer med demenssjukdom fyller levnadsberättelserna en väldigt viktig funktion. Att som personal förstå om brukaren menar maken, sonen eller en gammal arbetskamrat, när brukaren ställer en fråga, det är viktigt. Det skapar trygghet.

- Ofta är det anhöriga som hjälper till att fylla i Levnadsberättelse, berättar socialförvaltningens socialt ansvariga socionom, Helena Martinson . Vi är därför övertygade om att e-tjänsten kommer att underlätta arbetet med att fylla i. Pappersmöjligheten finns så klart kvar, men vi tror att när anhöriga bor på annan ort än Nässjö, så kommer denna e-tjänst att göra det lättare att hjälpa sin närstående med demenssjukdom att få ett ännu bättre liv.

Personalen Anna Estehag Johannesson, demenssamordnare, och Malin Frank, specialistundersköterska vid Nässjö kommuns hälso- och sjukvårdsenhet är de som är mottagare av de levnadsberättelser som kommer in.

Levnadsberättelse - Nässjö kommun (nassjo.se)