Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Anna-Carin Magnusson ställer inte upp för omval 2022

Exempelbild

Kommunstyrelsens ordförande Anna-Carin Magnusson har beslutat sig för att inte ställa upp för omval i valet 2022.

- Jag är så tacksam för allt jag fått uppleva i det politiska livet sen jag först kom in som ersättare i fullmäktige 1988. Jag är glad att jag fått vara en del av det politiska arbetet under de här åren, säger Anna-Carin Magnusson (S).

Formellt sträcker sig mandatperioden till 1 november 2022, men om en efterträdare blir klar innan dess kan överlämnandet ske tidigare.

- Jag är beredd att kliva av när en efterträdare finns, och sker det före valet vill jag skapa bästa möjliga förutsättningar för den personen att komma in i arbetet, säger Anna-Carin Magnusson.

Anna-Carin Magnusson fattade sitt beslut redan i somras och har informerat den socialdemokratiska valberedningen.

- Jag har velat hålla på så länge jag tyckt att det varit roligt, och jag tycker fortfarande det är roligt. Men jag vill inte sticka under stol med att rollen som kommunstyrelsens ordförande är krävande. Ställer jag upp för omval ytterligare en fyraårsperiod ska också orken räcka fyra år till.

Socialdemokraternas valberednings arbete startar omgående.