Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Vera Bugatti gör årets väggmålning

Exempelbild

Nu påbörjas arbetet med årets väggmålning i Nässjö. Konstnären bakom verket är Vera Bugatti, en italiensk street art-artist känd för sina stora, detaljerade målningar.

Den 3 september inleds arbetet med att pryda ännu en av Nässjös brandväggar med street art. Det är fasaden på Rådhusgatan 33, i korsningen Rådhusgatan/Bangårdsgatan som kommer att få en väggmålning av street art-artisten Vera Bugatti.

- Jag ser verkligen fram emot att Nässjö får ytterligare en väggmålning, säger Pär Jonsson, chef för kultur- och fritidsförvaltningen. Förra året kunde vi inte genomföra projektet på grund av pandemin, så därför är det extra roligt att kunna få hit Vera Bugatti i år.

Vera Bugatti, född 1979 i Brescia, Italien, skapar ofta stora, detaljerade muralmålningar. Hennes verk är lekfulla men behandlar ofta aktuella ämnen som sociala frågor, miljön och planetens beboelighet. Hon arbetar även med gatumålningar i krita där hon uppnår en 3D-effekt som lurar ögat.

- Det är glädjande att vi återigen lyckats locka hit ett av de stora, internationella street art- namnen. Vera har varit verksam i ett stort antal länder världen över, säger Pär Jonsson

Vera Bugatti har arbetat med street art i bland annat Italien, Holland, Frankrike, Tyskland, Irland, Kroatien, Österrike, Malta, Danmark, Bosnien-Hercegovina, Portugal, Spanien, Lettland, Ryssland, Storbritannien, Bulgarien, Belgien, USA, Mexiko, Förenade Arab Emiraten och Indien.

Den nya väggmålningen beräknas vara klar den 12-13 september, och man kan som vanligt följa arbetet medan det pågår. Parallellt med att den nya målningen växer fram kommer också den väggmålning på Mariagatan som vandaliserades förra året att restaureras.

Väggmålningsprojektet sker i samarbete med:
Skagert byggmaskiner AB
NBT AB
Nässjö Affärsverk