Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Kommunens restauranger öppnar igen

Exempelbild

Måndag 9 augusti öppnar kommunens restauranger vid särskilda boenden upp igen. I samband med öppningen bjuds alla matgäster på glass till efterrätt.

Jessica Lundman är avdelningschef på Kost & Städ i Nässjö kommun.

- Det är ren och skär glädje att få välkomna våra matgäster tillbaka, berättar hon. Vår duktiga personal har verkligen saknat direktkontakten med gästerna, att få småprata med dem och höra sorlet från en välbesökt restauranglokal.

Det finns fyra restauranger i kommunal regi som alla slår upp portarna samtidigt – i Nässjö, Anneberg, Malmbäck och Bodafors. På Parkgården i Nässjö går det numera att äta lunch på den nyligen iordningsställda uteserveringen. Här har gästerna fin utsikt över Stadsparken och Ingsbergssjön.

- Kan det vara Nässjös enda uteservering med sjöutsikt? frågar sig Jessica Lundman och ler brett.

Lokalerna är väl anpassade för servering under rådande pandemi. Skyltar och klistermärken påminner gästerna om att hålla avstånd. Alla uppmanas att tvätta händerna och använda handsprit. Och avståndet mellan borden är anpassat efter gällande restriktioner.

- Vi lyssnar på Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppdaterar oss kontinuerligt, berättar Jessica Lundman. Just nu får det sitta åtta gäster vid varje bord, men så fort det sker ändringar så gör vi anpassningar.

Det finns fyra restauranger i anslutning till kommunens särskilda boende i Nässjö kommun. Restaurangerna är också öppna för anhöriga och allmänhet. Det finns alltid två olika lunchrätter att välja mellan och dessert finns som tillval.

Björkliden restaurang, Anneberg
Skogsborgs restaurang, Bodafors
Malmåkra restaurang, Malmbäck
Parkgårdens restaurang, Nässjö

Aktuella menyer på kommunens särskilda boenden Öppnas i nytt fönster.