Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Vardagsrum på Stortorget i Nässjö

Träsoffor och växter på ett torg.

Under sommaren kan invånare och turister besöka ”vardagsrummet” – en tillfällig aktivitetsyta på Stortorget i Nässjö. Här finns möjlighet att spela brädspel, testa på olika aktiviteter och låna något att läsa i bokskåpet. En mötesplats där alla kan känna sig välkomna!

Även denna sommar har den tillfälliga aktivitetsytan byggts upp på Stortorget. Sittplatser, bänkar gjorda av lastpallar, är utplacerade i anslutning till den nybyggda glasskiosken. Förra årets aktiviteter för lek och tävlingar finns kvar men har kompletterats med ytterligare saker som tivolispeglar och en bolltävling. Liksom förra sommaren finns olika brädspel att låna när glasskiosken har öppet. En nyhet är bokskåpet med böcker och magasin som kan läsas på plats.

Sommaren 2020 var första gången aktivitetsytan byggdes upp. Projektet finansieras av Nässjö citysamverkan, med representanter från näringslivet, fastighetsägare och Nässjö kommun, och är en del i att uppnå målen i stadskärnevisionen - att skapa en attraktiv stadskärna.

Läs mer om Nässjö citysamverkan på nassjo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.