Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Nässjö Lärcenter delade ut årets Axeheimsstipendier

Exempelbild

Under högtidliga former, i ett sommargrönt Lövhult, fick vuxenstuderande och en förening motta stipendier från Karin och Lars Axeheims stiftelse under onsdagen. Det var femte året i rad som stiftelsen valt att stödja, premiera och erkänna goda studie- och arbetsinsatser till vuxenstuderande inom Nässjö Lärcenter.

Nässjö Lärcenter, som bedriver vuxenutbildning, yrkeshögskola samt arbetsmarknads- och integrationsarbete i Nässjö kommun, hade under våren nominerat kandidater och sammanlagt var det 14 stipendier som delades ut under stipendieutdelningen.

- En gemensam nämnare för årets stipendiater är engagemanget och viljan att rusta sig för att vara med och bidra till det gemensamma samhällsbygget. Det kan handla om att man går cykelskola för att smidigare kunna ta sig till arbetsplatsen, till att bygga på en socionomutbildning för att ännu bättre kunna möta samhällets nya utmaningar, säger projektledare Tommy Gustafsson på Nässjö lärcenter.

Stipendiaterna är goda förebilder och visar vägen för hur man på olika sätt kan utveckla sig själv och i förlängningen platsen man bor på genom engagemang, vilja och målmedvetenhet.

Årets stipendiater:

Matlagnings- och lokalvårdskurs:

  • Ilham Salih Mustafa, Randa Aliman, Aya Alsoufi, Lubna Alkhatib, Teberh Desu Hagos, Kurdistan Nabie Ali, Mari Malki

Cykelutbildning:

  • Shawit Yosef Afwerki, Selam Weldemichal, Berwaqo Gaboobe, Askalu Tsfazgi

Individuella insatser bland medarbetare:

  • Mohammed Adam Elmi, Abdillahi Dhinbil

Stipendier till förening som arbetar med målmedveten integration:

  • Höglandets integration- och samhällsförening

Stort grattis!

Karin och Lars Axeheims stiftelse: Karin och Lars Axeheims stiftelse vill främja goda prestationer i Nässjö inom tre huvudområden: utbildning, föreningsverksamhet och medicinsk forskning. Utbildning avser även entreprenörer som skapat arbetstillfällen i Nässjö.