Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Fler dansbänkar i Nässjö

Grafisk text Nässjö Street Art

Foto: Cajsa Löf

I Nässjö finns snart tre dansbänkar - tre digitala dansupplevelser! Via en QR-kod visas dansfilmer direkt i mobilen.

En dansbänk är en digital dansupplevelse som du kan se i mobilen. På tre unika platser i centrala Nässjö har olika danskonstnärer framfört dansverk som filmats.

Sommaren 2020 filmades den första dansbänken i Nässjö. Den finns att se vid bryggan vid Ingsbergssjön. Dansen som visas där framförs av danskonstnären Isabell Karlsson och verket heter "Moln". Från och med lördag den 8 maj får Nässjö ytterligare två dansbänkar - vid skateparken och i stadsparken. Vid skateparken (mellan simhallen och Ingsbergssjön) framförs verket ”Konkret” av danskonstnärerna Amanda Arin och Pauline Eddeborn. Här visas en dans där koreografin utgår från miljö i skateparken. Den andra dansbänken, vid lekparken i stadsparken, är ett utdrag ur dansföreställningen ”I en skog” och Alicia Karhunen Larsson samt Isabell Karlsson står för dansen.

Använd QR-koden

För att kunna se danserna behöver du besöka platserna och scanna QR-koden som finns där. QR-koderna finns på skyltar placerade intill platsen där dansbänkarna finns. Genom att använda mobilen och scanna QR-koden visas filmen.

Runt om i länet

På flera ställen runt om i länet har danskonstnärer och koreografer skapat dansverk som har filmats, och som är specifika för just den platsen. Filmerna skiljer sig åt och du som besökare får möta olika antal dansare, olika dansstilar och både professionella dansare och amatörer. Eftersom verken är platsspecifika behöver du ta dig till precis den plats där verket skapades för att ta del av upplevelsen.

Dansbänk är en digital dansupplevelse som syftar till att göra den professionella danskonsten tillgänglig för alla invånare i Jönköpings län. Idéen är utvecklad av projektet DANSSpår, Kultur och utveckling Dans, Region Jönköpings län. Dansbänken i Stadsparken är i ett samarbete med Nässjö kommun.

Mer om Dansbänkar