Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Nässjö Street Art - konstupplevelser i city

Grafisk text Nässjö Street Art

8-16 maj pågår Nässjö Street Art runtom i centrala Nässjö. Det blir nio dagar av konstupplevelser i olika former som bildkonst, skulptur, fotografi, dans och konstperformence.

Ta en promenad genom city och se utställningarna av Brinellgymnasiets estetelever från ES18. På Myggans plats finns fjorton stora digitala motiv och på Stortorget en fotoutställning samt skulpturer. Alla verken är elevernas egna tolkningar av platsvarumärket Nässjö - ett annat Småland.

Nässjö har fått två nya dansbänkar. En dansbänk är en digital dansupplevelse som du kan se i mobilen. Du hittar en dansbänk vid skateparken i aktivitetsområdet och en vid lekplatsen i Stadsparken. För att kunna se danserna behöver du besöka platserna och scanna QR-koden som finns där. Upplev dans som uppförts just på denna unika plats! Idéen för dansbänkar är utvecklad av projektet DANSSpår, Kultur och utveckling Dans, Region Jönköpings län. 

På Rådhusgatan 32 B, utanför Lingmerths före detta lokal, presenterar Studio Silk Collective ART ZONE 3 - den tredje delen i en serie tvärkonstnärliga verk. Fyra konstnärer från Studio Silk Collective från Jönköping möts i de tre konstformerna; danskonst, bildkonst och ljuskonst möts i ett konstverk.

Bildmakaren och graffitimålaren Bo Rutter besöker Nässjö och skapar ett konstverk på det nyrenoverade pumphuset som finns på aktivitetsområdet mellan Ingsbergssjön och simhallen.

Missa inte heller Milton Königs fotoutställning Fotografier av Nässjö stad. Utställningen hittar du på gågatan. Milton König driver kontot @nassjostad på både Instagram och Facebook där han presenterar fotografier av staden. Han tilldelades Nässjö kommuns kulturpris 2021.

Fortsätt håll avstånd när du tar del av konstupplevelserna, både utomhus och inomhus. Undvik trängsel! Är du förkyld stannar du hemma. Var rädd om dig själv och andra.

Nässjö Street Art är ett evenemang och en del av konceptet Nässjö Street. 2019 arrangerades Nässjö Street Festival första gången. På grund av rådande pandemi har det inte varit möjligt att genomföra festivalen under 2020 och 2021.