Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Skidskyttebana i Lövhult startklar

Exempelbild

Nu öppnas Lövhults nya skidskyttebana, en fullskalig anläggning med 50-metersbanor och den enda av sitt slag i södra Sverige. 

Det är en unik satsning på det småländska höglandet som väntas locka skidskyttar från hela södra Sverige och även Danmark.

- Vi är oerhört stolta och glada, säger Pär Jansson som är enhetschef för fritidsavdelningen i Nässjö kommun. Skidskytte är en idrott som växer och vi hoppas på att Lövhult blir en framtida skidskyttemetropol.

Polisen har nu besiktigat banan och givit tillstånd till skytte. Den nya skidskytteanläggningen har 21 skjutbanor och belysning. Anläggningen kommer att vara öppen året runt. Såväl skjutbanorna som en fyrakilometers slinga är asfalterade, för sommarhalvåret. Och vintrarna i Lövhult brukar vara kalla och snörika. Om natursnön inte räcker finns konstsnö.

- Lövhult har goda förutsättningar för framtida träningsläger och tävlingar, säger Pär Jansson. Här finns både stugor och camping, en vacker natur och många olika outdoor-aktiviteter, förutom skidskytte. Dessutom är det lätt att ta sig hit från hela Sverige.

Den nya skidskyttebanan har utvecklats i samarbete med Nässjö Ski. Anläggningen finansieras av Nässjö kommun och Allmänna Arvsfonden.

För den som vill träna på Lövhults nya skidskyttebana går det bra att boka plats via Nässjö kommuns e-tjänst.

Bokning och information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.