Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Aktivera dig under jullovet

Illustration av en snögubbe.

I år blir det ett annorlunda jullov. Vanligtvis anordnar kommunen och föreningslivet lovaktiviteter som vänder sig till barn och unga i skolåldern. På grund av rådande pandemi är det inte möjligt att genomföra större gruppaktiviteter under jullovet. Men för den som är frisk och vill hitta på något i Nässjö finns tips om aktiviteter hela familjen kan göra utomhus, både vid barmark och vid snöfall.

Vi mår alla bra av att röra på oss och ta del av natur- och kulturupplevelser. Här tipsar vi om aktiviteter du kan göra inomhus och utomhus under julledigheten. Tänk på att även utomhus håller vi avstånd till varandra och är du förkyld stannar du hemma.

Lövhult

I friluftsområdet Lövhult finns mängder av möjligheter till aktiviteter för hela familjen. Här finns motionsspår och löpslingor. Elljusspåren och Muggebospåret är tända till kl 21.30 varje dag. Eller varför inte testa hinderbanorna? Det finns en hinderbana för vuxna och en som är anpassad för barn.

I Lövhult kan du också prova på discgolf. På området finns en bana med 18 hål. Motionsgården har ett ställ med discar som Discgolf Nässjö hyr ut. Och skulle det bli snö finns både skidspår och pulkabacke.

Det finns åtta grillplatser i Lövhult, varav Lions-grillen är den största. Grillplatsen är under tak och ligger i direkt anknytning med asfaltbanan. Det finns möjlighet att boka grillen.

Här kan du läsa mer om vad man kan hitta på i Lövhult

Naturupplevelser

I Nässjö kommun finns det flera mysiga ställen att besöka ute i skog och mark. Här finns några exempel på naturupplevelser som man kan njuta av under julledigheten.

Digital tipspromenad

Runt Ingsbergssjön i centrala Nässjö finns en digital tipspromenad. Välj mellan barn- eller vuxenfrågor. Mer om Nässjörundan - digital X-runda i city

Aktivitetsområdet i Nässjö

Om vädret tillåter kan du besöka aktivitetsområdet mellan simhallen och Ingsbergssjön. Här kan du åka skateboard och kickbike i Nässjö Access skatepark En street park som passar både nybörjaren och den mer erfarne åkaren. På området finns även spelplaner för basket.

Aktivitetsrundor

Vid elljusspåren i Anneberg, Bodafors, Forserum och Lövhult finns aktivitetsrundorna Puls & styrka. Varje aktivitetsrunda innehåller tolv skyltar med allsidig träning i tre olika nivåer som är anpassade både för vuxna och barn. Bilder och instruktioner beskriver de olika övningarna och vill du kan du även scanna en QR-kod med din telefon och se en film som visar hur du ska utföra övningen. 

Väggmålningar

För den som vill vistas ute men ändå njuta av konst så finns det flera väggmålningar i Nässjö. I guideappen Kulturspår i Småland finns alla Nässjös väggmålningar. Mer information om väggmålningar hittar du här.

Se film, lyssna på e-ljudböcker eller läs e-böcker

Har du ett lånekort på Stadsbiblioteket i Nässjö? Då kan du titta på strömmande filmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster gratis! Med e-boksappen Biblio kan du låna e-ljudböcker och e-böckerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Digitala upplevelser från Jönköpings läns museum

Upplev digitala utställningar, filmer och inspelade sagor. Jönköpings läns museum erbjuder filmer om kulturhistoria och kulturmiljö, sex digitala utställningar och Sagor från trollskogen. Allt är kostnadsfritt!
Mer information om Digitala upplevelser - ta del av museet hemifrånlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Digital scen - scenkonst från Smålands Musik & Teater

Ta del av scenkonsten Smålands Musik & Teater skapar digitalt! På Digital Scen länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterfinns bland annat konserter och teater. Just nu kan du se och lyssna till Julkvartetten som tolkar fem av julens absolut största hits – med sina stråkar. Allt är kostnadsfritt!

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.