Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Digitala vardagstjänster - hjälp för dig som vill bli mer digital

Exempelbild

Nu finns det enkla och bra guider om allt från hur man skaffar Bank-ID till hur man använder myndigheters e-tjänster eller skaffar konto på Spotify. På Regional utvecklings webbplats finns information för dem som behöver hjälp att bli mer digitala. Här finns också länkar till översatt och tillgänglighetsanpassad myndighetsinformation.

Den som inte känner sig så bekväm med de digitala verktygen kan ha stor nytta av webbplatsen Digitala vardagstjänster som tagits fram av Regional utveckling på Region Jönköpings län.

Här finns enkla och pedagogiska förklaringar och guider, ofta i form av filmer, om hur man börjar använda en mängd digitala verktyg, allt från Zoom och Skype till Mobilt Bank-ID, Swish, och Digital brevlåda.

Här finns också information om var man hittar publika datorer i länet, länkar till myndigheter så som Arbetsförmedlingen och Skatteverket och instruktionsfilmer om hur man använder "Mina sidor" och andra e-tjänster hos myndigheterna. Man kan också hitta information om hur man tillgänglighetsanpassar olika webbsidor, och länkar till översatt myndighetsinformation.

Sist men inte minst finns också en nöjeskategori - hur man näthandlar, lyssnar på poddar, skapar konto på Youtube, hittar communities och använder Play-kanaler, Spotify och andra streaming-tjänster.