Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Gör skillnad som stödfamilj

Barn och vuxen som promenerar på väg med höstlöv.

Vill du vara med och göra skillnad för en annan familj? Nässjö kommun söker stödfamiljer och avlösare till barn och unga med funktionsnedsättning.

Om att vara stödfamilj

Som stödfamilj tar du emot ett barn med någon form av funktionsnedsättning i ditt hem, vanligtvis en eller två helger i månaden. En stödfamilj kan se ut på flera olika sätt. Det kan vara två vuxna vars egna barn flyttat hemifrån, en vuxen med eller utan barn eller en barnfamilj som har tid och engagemang även för andras barn. Gemensamt för stödfamiljer är att de har känslomässigt utrymme och plats att ta emot ett barn i sitt hem och har en trygg och stabil livssituation. Det viktigaste i att vara stödfamilj är att barnet känner sig välkommet och att du har tid för barnet under vistelsen.
Ersättning till stödfamilj utgår utifrån SKL:s riktlinjer.

Avlösarservice

Föräldrar till barn och unga med funktionsnedsättning behöver ofta hjälp med avlösning för att kunna koppla av eller för att genomföra aktiviteter som barnet inte deltar i samt få möjlighet att ägna sig åt barnets syskon. Under avlösningen umgås avlösaren med barnet i barnets hem. Vanligtvis sker avlösningen kvällstid cirka 2-3 timmar i veckan.
Avlösare är timanställda i Nässjö kommun.

Kontakt

Är du den person vi söker eller vet du någon som skulle passa utmärkt för uppdraget? Vänligen hör av dig till enhetschef Ida Gustafsson via telefon, 0380-51 73 12 eller via e-post, ida.gustafsson1@nassjo.se.