Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Tillsyn av smittskyddsåtgärder på serveringsställen

Exempelbild

Enligt en ny lag har samhällsplaneringskontoret ansvar för tillsyn av tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. Lagen gäller från 1 juli och berör smittspridning av Covid-19.

Den 1 juli 2020 börjar en ny lag gälla avseende tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen.
Samhällsplaneringskontoret, Nässjö kommun är ansvarig för att kontrollera att lagen efterlevs och kontroller kommer att ske på serveringsställen som serverar mat och dryck

Undantaget från lagen är:
- serveringsställen utan sittplatser
- serveringsställen som allmänheten inte har tillgång till, till exempel skolmatsalar och personalrestauranger.

För trängsel på annan plats gäller Folkhälsomyndighetens allmänna föreskrifter om allas ansvar att se till att trängsel inte uppstår.

Om du upptäcker något
Om du har ett klagomål avseende trängsel på serveringsställen så kan du skicka in det till oss via följande e-tjänst:

Klagomål gällande trängsel på serveringsställen med sittplatser där allmänheten kan serveras mat och/eller dryck, Självservice Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad kan du göra?
Tillsammans kan vi minska smittspridningen! Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer och umgås inte allt för tätt. För att vara på den säkra sidan bör du hålla mer än en armslängds avstånd och undvika trängsel.

Vi är många som försöker anpassa oss till en ny och ovan situation. Om vi hjälps åt och använder vårt sunda förnuft kan vi hitta en medelväg där vi fortfarande kan umgås, men inte utsätta varandra för fara.