Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Vardagsrum på Stortorget i Nässjö

Exempelbild

Under sommaren kommer Nässjö citysamverkan ordna mötesplatser på Stortorget i Nässjö. Det blir en del i att uppnå målen i stadskärnevisionen - att skapa en attraktiv stadskärna där alla känner sig välkomna.

Tanken är att under sommarhalvåret skapa en tillfällig yta där alla kan känna sig välkomna samt och aktivera sig. I samband med det nya projektet kommer det utöver de sittplatser som finns på Stortorget året runt finnas ytterligare sittplatser. I anslutning till glasskiosken blir det möjligt att bland annat spela brädspel. För att upptäcka vad som finns i närområdet och inspirera till aktiviteter utanför aktivitetsytan på torget ska det finnas en info-point med skyltar där kommuninvånare och gäster kan läsa om lokala besöksmål. Ytan på Stortorget färdigställs under vecka 22.

Aktiviteterna och sittplatserna plockas bort i början av hösten och därefter utvärderas projektet. Om den tillfälliga mötesplatsen tagits emot positivt kan den återkomma nästa år.

Projektet Genomförs och finansieras av Nässjö citysamverkan som består av representanter från näringslivet, fastighetsägare och Nässjö kommun. Tillsammans genomför de olika projekt för att skapa en attraktiv stadskärna vilket utgör målet i stadskärnevisionen. Tanken är att Nässjö city ska upplevas som ett vardagsrum där alla kan känna sig välkomna.

Läs mer om Nässjö citysamverkan på nassjo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.