Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Publicerad: 13 maj 2019, kl 13:19

Snart dags för äldreveckan

Exempelbild

20-25 maj är det dags för socialförvaltningens temavecka ”Lust till livet – hela livet”. Veckan kommer att vara fylld med massor av aktiviteter inne i Nässjö city men det blir även aktiviteter ute i kransorterna.

Äldreveckan, som tidigare varit på hösten, genomförs från och med i år i maj månad.

- Vi har ett fullspäckat schema framför oss, meddelar äldreomsorgschefen Anneli Tellmo Jung och menar att det finns något för alla.

På måndagen den 20 maj bjuds det in till Esthercafé och workshop med fokus på fallprevention. Lina Lindström, som arbetar som ”holistic strengthcoach”, kommer vara på plats och inspirera fysisk aktivitet och träning. Folkhälsoutvecklaren Eva Timén kommer att informera om betydelsen för preventivt hälsoarbete för äldre.

På tisdagen den 21 maj är det öppet hus i Parkgården, där de nya lägenheterna och lokalerna kommer att visas upp. Även aktiv teknik inom äldreomsorgen kommer finnas på plats samt massör Martin Öhling, som kommer att erbjuda massage.

I Lövhult kommer det att vara rundvandring under tisdagen. Se vad som är på gång, hur området har utvecklats, träffa aktiva föreningar och passa även på att ta en fika i café Lövhult.

Under onsdagen den 22 maj bjuds det till med svängig musik under hela dagen! Det blir musikquiz med Daniel Abrahamsson i Parkgården på förmiddagen. På eftermiddagen blir det allsång med Ehrling Lundberg i Hembygdsparken, där han får ytterligare förstärkning av bandet PULS. Under onsdagen kommer även den nyrenoverade Parkgården att invigas. Kom in och ät tårta och se den nya och uppfräschade Parkgården!

Sagabiografen kommer att visa seniorbio under veckan. På tisdagen visas filmen ”Unga Astrid”, där tittaren får följa med Astrid Lindgren under hennes ungdomsår. På torsdagen visas filmen ”Britt-Marie var här”, en film om drömmar och andra chanser.

Under torgdagen på torsdagen den 24 maj kommer flera föreningar finnas på plats för att informera om sin verksamhet.

Se schemat för hela veckan här.

 

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.