Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Nationell krisberedskapsvecka riktad till unga

Exempelbild

Krisberedskapsveckan 6-12 maj genomförs runtom i landets kommuner för att få människor att reflektera över hur samhällskriser kan vända upp och ner på vår vardag och om vikten av att ha en hemberedskap. I Nässjö kommun är det Räddningstjänsten som ansvarar för kampanjen som i år riktas särskilt till unga mellan 13-19 år.

För att uppmärksamma Nässjö kommuns ungdomar på olika konsekvenser utifrån krissituation och vikten av att ha krislåda finns en enkel film från Höglandets räddningtjänst att kika på.
Den handlar om vikten av att ha en krislåda i varje hushåll!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps (msb) har sammanställt mycket information på webben.
Lär dig mer om vad du kan göra själv för att klara dig bättre vid en kris på: DinSäkerhet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Missade du förra årets utskick av broschyren "Om krisen eller kriget kommerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster" kan du även ta del av den
på flera språk i efterhand nu.

Från msb sida arbetar de fortlöpande med att informera om hur kriser kan påverka samhället och jobbar med att öka allas medvetenheten om hur det kan påverkas som individer och i grupp när krisen eller kriget kommer.

Kommuner behöver fortsatt påminna om vinsterna med en krislåda och att det inte kräver så stora insatser. Det gör vi nu närmast med årets kampanj Krisberedskapsveckan 6-12 maj. Håll dig uppdaterad!
Följ #krisberedskapsveckan.


×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.