Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Publicerad: 22 januari 2019, kl 14:31

Brinellgymnasiet startar E-sportsutbildning

Exempelbild

Brinellgymnasiet presenterar nu sin nya idrottsprofil: E-sport. Eleverna får en unik lärmiljö där det digitala möter verkligheten.

Idrottsinriktningen ger eleverna teori- och strategiutveckling samt spelskicklighet,  mental- och fysisk träning.

Eleverna får både arbeta med spel i teori och strategiutveckling samt spelskicklighet, men utbildningen innebärockså fysisk träning för att upprätthålla mental styrka. Kurserna som ingår i utbildningen är: Träningslära 1 och Idrott och hälsa 1 och 2 specialisering med inriktning på E-sport. Idrottsinriktningen går som LIU – Lokal IdrottsUtbildning.

Det spel som eleverna ska träna och utöva är Counter-Strike: Global Offensive, vilket man kan säga är Sveriges paradgren när det gäller E-sport. Eleverna spelar på moderna speldatorer i en unik lärmiljö. Här arbetar vi för att det digitala ska möta verkligheten.

Lärare är Hannes Mårtensson, som undervisar i Samhällsvetenskap och Juridik. Hannes har startat upp och drivit en E-sportsförening på Jönköpings Universitet. Föreningen hette JUSTICE och de arrangerade Nordiska Mästerskapen för högskolor i League of Legends 2017. Han har själv spelat E-sport i cirka 10 år.

Eleverna söker till E-sportsinriktningen när de gör sitt Gymnasieval.

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.