Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Publicerad: 25 oktober 2018, kl 16:24

Skogsdag med kommunens fjärdeklassare

Exempelbild

Årliga skogsdagen riktad till alla åk 4 elever har genomförts vid Lövhults friluftsområde. Samhällsbyggnadsavdelningen vid tekniska serviceförvaltningen ligger bakom arrangemanget. Flera organisationer och föreningar bidrar med ideellt arbete för att öka barnens kunskaper kring den svenska faunan och floran.

Representanter från Jägarförbundet berättar bland annat om de vilda hovdjur, så som älg, kronhjort, dovhjort och rådjur, som vi har i skogarna i Småland. De visar upp kronor och horn. Jämför käkdelar från kranier och visar hur de skiljer sig beroende på djurens föda och ålder.

Vid en av stationerna pratar Lars-Erik Ivarsson från Södra skogsägarna om hur olika våra träd och växter blir i materialet beroende på hur klimatet påverkar att de växer långsamt eller fort. Här visas sumpmarksväxten Kaveldun upp för eleverna. Till höger i bild står Tommy Friman, tekniskas utredningsingenjör, som för femte året ansvarar för Skogsdagen.

Det var inte alla elever som var klädda för det höstkyliga väder som råder ute. Just dessa flickor var det - men tog tillfället i akt att springa sig lite varma mellan stationerna.

En lokal skogsentreprenör som deltagit i många, många år med att visa upp sina färdigheter med motorsåg, skotare och skördare konstaterar glatt på en av frågorna en fjärdeklassare ställer:

- Den frågan har aldrig ställts förut? Det var bra tänkt!

Han skämtar gott med barnen och svarar entusiastiskt på alla frågor. I pausen mellan två skolklasser berättar han om hur frågorna som ställs rör allt mellan himmel och gjord och utbrister:

- Det är jätteskoj att göra det här!

KOLLAGE

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.