Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Publicerad: 16 oktober 2018, kl 15:30

Politisk samverkan presenterad

Exempelbild

Tisdagen den 16 oktober kallade Centerpartiet (C), Kristdemokraterna (KD) och Socialdemokraterna (S) till presskonferens i Nässjö Stadshus. De tre partierna är överens om att ta ansvar och utveckla Nässjö kommun under de kommande fyra åren. Koalitionen kommer att arbeta utifrån parollen Samverkan Nässjö kommun.

Anci Magnusson (S) fortsätter som tidigare i rollen som kommunstyrelsens ordförande. Laila Nors (KD) kliver in som förste vice ordförande och ny i rollen som kommunalråd. Anders Karlsson (C) fortsätter i kommunalrådsrollen och kommer också axla ordförandeposten i Utskott II.

Treklövern partier, som ska leda kommunen framåt, sitter inte i majoritet. De har 28 mandat av 57 i fullmäktige. Vilket kommer kräva samförståndslösningar inför vad som behöver beslutas i kommunfullmäktige.
- Vi kommer att vända oss både åt högern och vänstern, förklarade Anci Magnusson, för att få gehör för beslut i kommunfullmäktige.

Något samarbete med Sverigedemokraterna (SD) kommer dock inte vara aktuellt.
- Deras politik ligger allt för långt från vår värdegrund, meddelade centerpartiets talesperson Ann-Cathrin Gunnar vid dagens presskonferens.

Ett program för hur koalitionen ska fortsätta att arbeta med den lyckade jobbstrategin, de viktiga demokratifrågorna och hållbarhet inom hela kommunen kommer att presenteras längre fram under hösten.

 

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.