Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Publicerad: 30 augusti 2018, kl 13:13

Naturskola invigd

Exempelbild

Torsdagens invigning av Naturverkstaden vid Emåns Ekomuseum i Bodafors var kombinerad som en kul uppstart av höstterminen. Samtliga kommunens förskole-, låg- och mellanstadieklasser var inbjudna att delta i evenemanget.

Ekomuséet bjöd på vegetarisk korv! Utöver Naturverkstaden så var det premiär för grillhuset och den nya funktionshinderanpassade delen av naturslingan. Naturskolepedagogen, Jenny Carlsson samt muséets styrgrupp fanns på plats under tordagen för att svara på frågor och berätta mer om verksamheten.

Naturverkstaden kommer att möjliggöra utökad undervisning i naturmiljö framöver. I verkstaden kommer man att kunna utföra praktiska experiment med moderna laboratorieinstrument. Emåns ekomuseums ordförande, Etelka Huber, berättar vidare:

– Naturverkstaden kommer att fungera som ett komplement till naturskolan som Emåns ekomuseum bedriver, tillsammans med Nässjö kommun och Naturskyddsföreningen.

Projektledare för utvecklingen av Naturverkstaden, Johan Uhr meddelade förtjust:

– Det är enbart tack vare projektstöd, på nära en miljon kronor, från organisationen Astrid Lindgrens Hembygd som vi har kunnat förverkliga det här. Naturverkstaden kommer komplettera naturskolan genom att förmedla kunskap om ekologi och hållbarhetsfrågor.

– Ja! och frågor kring hållbar utveckling, det ligger verkligen i tiden, tillades av Etelka Huber.

Hitta hit: Emåns Ekomuseum, Dammgatan 15 Bodafors.

 

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.