Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Publicerad: 14 juni 2018, kl 09:14

Årets företagare 2018

Exempelbild

En glad och rörd Anders Löfgren tog emot utmärkelsen Årets företagare vid kommunfullmäktiges sammanträde under onsdagen. Från vänster ses Anci Magnusson kommunstyrelsens ordförande, Margareta Carlsson ordförande Företagarna Höglandet, pristagaren Anders Löfgren, Claes Johansson VD Nässjö Näringsliv och Kurt Johansson kommunfullmäktiges ordförande.

Igår tillkännagavs vinnaren av titeln Årets företagare 2018 i Nässjö kommun. Vinnaren, Anders Löfgren, driver bland annat järnvägsföretaget Svensk Tågkraft.

Vid en festlig ceremoni i stadshuset fick Anders Löfgren ta emot det prestigefyllda priset. Under 14 år har han varit VD för Svensk Tågkraft samt VD för Svensk Tågkrafts koncernmoderbolag STAB Holding AB, där han även är engagerad i de andra dotterbolagen; Svensk Tågtrafik och Nässjö Järnvägsfastigheter.

– Jag känner mig hedrad, men det är inte bara jag som tar emot det här priset. Jag hade inte kommit hit utan alla andra som jobbar i verksamheten. De är oerhört viktiga, säger Anders Löfgren.

Årets företagare i Nässjö kommun delas ut av organisationen Företagarna, i nära samarbete med Nässjö Näringsliv AB och Nässjö kommun. Utmärkelsen går till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare.

Juryn motivering
”Årets företagare har byggt upp en framgångsrik verksamhet där lok servas, repareras och hyrs ut. Företagaren tar ett extra stort ansvar i branschen för att tågen ska rulla och stöttar både kollegor och konkurrenter. Nu byggs en ny lokverkstad i Nässjö, där man även hyr ut till kollegor. Företagaren har genom åren breddat med nya affärsområden som uthyrning, men också speciella komplexa transporter. Det tänks nytt i många sammanhang, inte minst inom området utvecklings- och säkerhetssystem.”

Vidare till regionfinal
Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå.

– Anders Löfgren nomineras nu till regionfinal, där han kommer ha chansen att bli Årets Företagare på regional nivå. Om han får även denna utmärkelse är han med och tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige, som utses i Stockholm i oktober, säger Margareta Carlsson.

 

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.