Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Stensjön

Här kan du läsa om vad som kär på gång i Stensjöns planeringsområde

Idéinlämning och idékväll

Nu är idéinlämningen öppen och du har möljigheten att påverka vad som görs för återstående budget genom att lämna in dina idéer fram till och med 2 juni. Du kan lämna in idéer via kartverktyget, telefon, e-post eller på plats.

24 april 19.00 bjuder vi in till idékväll på Runeplan i Stensjön. Där kan du träffa grannar och tillsammans prata om vad ni tror skulle vara de bästa åtgärderna i ert planeringsområde. Var med och påverka utvecklingen, ta med vänner och bekanta till idékvällen och spåna loss med idéer!

I första omgången vann förslagen om ett utegym vid Runeplan och en lekplats.

Utegym vid Runeplan

Förslaget innebär att ett utegym anläggs vid Runeplan med 6 stationer med fastgjutna redskap somtränar igenom kroppen. Det är budgeterat 180 000 kr för åtgärden och vi har nu hittat en plats som håller på att avverkas för att förbereda för montering av redskapen. Nedan ser ni avverkningen i full gång!

Utveckling av lekplatsen

En ny lekplats med roliga redskap anläggs där alla barn kan träffas och leka. Lekplatsen ska flyttas till kommunal mark och i samband med det läggs det till några redskap. Lekplatsen kommer att anläggas i närheten av förskolan. Så här ser ritning ut, förskolan är byggnaden till vänster. Det kommer att tillkomma mer staket så att ungefär halva "uppsidan" av lekplatsen är stängd samt ett picknickbord vid "ingången"

Förslag som inte rymdes inom "En halv miljon idéer"

  • Gång-cykelväg längs en kort bit av 128 (Trafikverket ansvarar för denna yta och önskemål framförs av Tekniska serviceförvaltningen).
  • Gatubelysning vid inkörning till liten grusväg (Trafikverket ansvarar för denna yta och önskemål framförs av Tekniska serviceförvaltningen).
  • Renovering av det gamla elljusspåret ( Markfrågan kunde inte lösas).
  • Tennisbana i anslutning till Runeplan (En ordentlig tennisbana ligger över projektets budget. De undersöktes om anläggande av en enklare modell kunde vara ett alternativ men något sådant gick inte allt lösa).
  • Större parkeringsplats vid badplatsen (Markfrågan kunde inte lösas).
  • Förankrad flotte vid badplatsen
  • Bastu ( Vidare dialog hålls inför nästa omgång då vi inför omgången 2017 inte kunde lösa den långsiktiga skötseln).
  • Plantera träd i samhället (skötselfrågan kunde inte lösas)
Klicka här för att gå till En halv miljon idéers startsida

Kontakt

Expandera Minimera

Projektledare
Simon Dagson
0380 - 51 83 03
simon.dagson@nassjo.se

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.