Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Sandsjöbygden

Här kan du läsa om vad som är på gång i Sandsjöbygdens planeringsområde

Resultat från röstningen i andra omgången:

 I Sandsjöbygden fick förslaget om medfinansiering av en näridrottsplats flest röster följt av förslaget att förbättra badplatsen i Emån i Rödja. Badplatsen är färdig men näridrottsplatsen komme rinte att bli genomförd då covid-19 läget gjorde att idrottsföreningen inte ville gå vidare med näridrottsplatsen. Istället ska Sandsjöbadens badplats få en uppfräschning.

Utveckling av Sandsjöbadens badplats

Badet ska få ytterligare en badflotte och grillplatsen får nya bänkar och galler. Fler bänkar kommer att placeras och mer sand kommer att läggas ut på stranden.

Förbättra badplatsen i Emån i Rödja


En mindre urgrävning har gjorts vid Emåns badplats för att återskapa en plats att bada på, ett staket har satts upp och ett nytt picknickbord är på plats.

I första omgången vann förslagen om en skate- och kickbikebana vid gamla förskolan och en samlingslokal i Rödja.

Samlingslokal i Rödja

En barack ställs vid bollplanen i Rödja som fungerar som samlingslokal för de boende när vädret tryter, till träffar, luciafirande, små föreläsningar m.m. ​

Flyttningen av baracken kunde av olika anledningar inte genomföras och vi letar nu efter en alternativ lösning.

Kickbikebanan är på plats och här är en bild på den.

Förslag som inte rymdes inom "En halv miljon idéer" första omgången

  • Stödja affären i Sandsjöfors (Kostnadsberäkning på utbyggnad landande över projektets budget).
  • Småbåtshamn ( Förslaget ska kunna vara tillgängligt för en bredd grupp. I detta fallet med småbåtshamn skulle en avgift/hyra av båtplats tas).
  • Trampolin och hopptorn vid badplatsen ( Kultur och fritidsförvaltningen har antagit nya riktlinjer att trampoliner och hopptorn inte ska uppföras på kommunala badplatser)
  • Trampbåt vid badplatsen (Nässjö kommun kan inte ansvara för utlåning av trampbåt. Det hittades ingen annan lösning).
  • Cykelväg från Sandsjöfors till Hagfällan (Trafikverket ansvarar för denna sträckan och önskemål framförs av Tekniska serviceförvaltningen).
  • Rastplats utmed väg 128 (Trafikverket ansvarar för denna sträckan och önskemål framförs av Tekniska serviceförvaltningen).
  • Trafiksäker övergång över 128 (Trafikverket ansvarar för denna sträckan och önskemål framförs av Tekniska serviceförvaltningen).
  • Övergångsställe vid affären (Trafikverket ansvarar för denna sträckan och önskemål framförs av Tekniska serviceförvaltningen).
  • Göra fint vid entrén av Sandsjöfors (Trafikverket ansvarar för denna yta och önskemål framförs av Tekniska serviceförvaltningen).

Förslag som utförs utanför ”En halv miljon idéer”

  • Anslagstavla utanför affären (Sandsjöfors samhällsföreningen kommer sätta upp en anslagstavla)
Klicka här för att gå till En halv miljon idéers startsida

Kontakt

Expandera Minimera

Projektledare
Simon Dagson
0380-51 83 03
simon.dagson@nassjo.se