Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Sandsjöbygden

Här kan du läsa om vad som är på gång i Sandsjöbygdens planeringsområde

Idéinlämning och idékväll

Nu är idéinlämningen öppen och du har möljigheten att påverka vad som görs för återstående budget genom att lämna in dina idéer fram till och med 2 juni. Du kan lämna in idéer via kartverktyget, telefon, e-post eller på plats.

10 april 18.30 bjuder vi in till idékväll i Sandsjöforshallen i Sandsjöfors. Där kan du träffa grannar och tillsammans prata om vad ni tror skulle vara de bästa åtgärderna i ert planeringsområde. Var med och påverka utvecklingen, ta med vänner och bekanta till idékvällen och spåna loss med idéer!

I första omgången vann förslagen om en skate- och kickbikebana vid gamla förskolan och en samlingslokal i Rödja.

Samlingslokal i Rödja

En barack ställs vid bollplanen i Rödja som fungerar som samlingslokal för de boende när vädret tryter, till träffar, luciafirande, små föreläsningar m.m. ​ Flyttningen av baracken som eventuellt ska bli den nya samlingslokalen i Rödja har blivit försenad. Vi håller på att söka projektstöd från Leader Astrid Lindgrens Hembygd och när vi får svar på det vet vi om vi kommer att kunna genomföra flytten av baracken eller inte.

Kickbikbanan är på plats och här är en bild på den, vissa justeringar är på gång vid kickbikebanan.

Förslag som inte rymdes inom "En halv miljon idéer"

  • Stödja affären i Sandsjöfors (Kostnadsberäkning på utbyggnad landande över projektets budget).
  • Småbåtshamn ( Förslaget ska kunna vara tillgängligt för en bredd grupp. I detta fallet med småbåtshamn skulle en avgift/hyra av båtplats tas).
  • Trampolin och hopptorn vid badplatsen ( Kultur och fritidsförvaltningen har antagit nya riktlinjer att trampoliner och hopptorn inte ska uppföras på kommunala badplatser)
  • Trampbåt vid badplatsen (Nässjö kommun kan inte ansvara för utlåning av trampbåt. Det hittades ingen annan lösning).
  • Cykelväg från Sandsjöfors till Hagfällan (Trafikverket ansvarar för denna sträckan och önskemål framförs av Tekniska serviceförvaltningen).
  • Rastplats utmed väg 128 (Trafikverket ansvarar för denna sträckan och önskemål framförs av Tekniska serviceförvaltningen).
  • Trafiksäker övergång över 128 (Trafikverket ansvarar för denna sträckan och önskemål framförs av Tekniska serviceförvaltningen).
  • Övergångsställe vid affären (Trafikverket ansvarar för denna sträckan och önskemål framförs av Tekniska serviceförvaltningen).
  • Göra fint vid entrén av Sandsjöfors (Trafikverket ansvarar för denna yta och önskemål framförs av Tekniska serviceförvaltningen).

Förslag som utförs utanför ”En halv miljon idéer”

  • Anslagstavla utanför affären (Sandsjöfors samhällsföreningen kommer sätta upp en anslagstavla)
Klicka här för att gå till En halv miljon idéers startsida

Kontakt

Expandera Minimera

Projektledare
Simon Dagson
0380 - 51 83 03
simon.dagson@nassjo.se

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.