Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Flisby

Här kan du läsa mer om vad som är på gång i Flisby planeringsområde och det arbetssätt de valt att använda istället för medborgarbudget.

Arbetsätt

Föreningarna i Flisby planeringsområde har valt att inte använda medborgarbudget som arbetssätt. De har en annan arbetsgång där idéer och förslag för vad den avsatta budgeten på 500 000 kronor ska användas till istället samlas in via föreningarna i Flisby socken och FliSam (Flisby Föreningssamarbete). Förslagen prioriteras utifrån satta kriterier i utvärderingsmatrisen.

Har ni några förslag eller funderingar kontakta FliSams styrelse, kontaktuppgifter finner ni nedan:

Karin Andersson (070 665 72 48) karin.andersson@kairosfuture.com

Ann-Cathrin Gunnar (0380-800 24) ann-cathrin.gunnar@nassjo.se

Per Lagneby (070-2263356) plagneby@gmail.com

Magnus Rickardsson (073-8318861) richardsonmagnus94@gmail.com

Magnus Ekström (070 340 00 48) magnus.ekstrom@hushallningssallskapet.se

Peter Målqvist (070 695 74 19) pmalquist@hotmail.com

Kontaktuppgifter till övriga föreningar i Flisby hittar ni här. Pdf, 197.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Kriterierna för vad pengarna kan användas till är de samma som för övriga planeringsområden, du hittar dem under fliken regler.

Resultatet från föreningarnas prioriteringar

Klara investeringar

Flisby webbplats - På flisby.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du bland annat läsa mer om vad som händer i Flisby och hitta kontaktuppgifter till föreningarna.

Rensning av svartån - Rensningen var budgeterad till 30 000 kr men genomfördas av några samhällsbor utan att använda sig av de avsatta pengarna. De finns därmed att använda till andra åtgärder.

Wifi i församlingshemmet - Wifin är på plats.

Restaurering av övervåningen på bygdegården i Skullaryd - Restaureringen är genomförd.

Luftgevär - Skytteföreningen har köpt gevär genom investeringsbidrag från Kultur och Fritid och de pengar som avsattes kommer därför att användas till andra åtgärder som prioriteras vid ett senare tillfälle.

Hjärtstartare - Hjärtstartare var inte med i de ursprungliga prioriteringarna. På uppstartsmötet kom gruppen fram till att det gick att ordna utrustning till fotbollsplanen i Skullaryd på annat sätt och enades om att använda de pengarna till en hjärtstartare istället. Hjärtstataren är på plats och de som bor i området har kunnat vara med på en utbildning för hur hjärtstartaren används.

Ljud, ljus och fiber till Elim - Ljuddämpande gardiner, moln och projektor finns på plats och fibern är inkopplad.

Pågående/pausade investeringar

Nytt centrum i Flisby - I samband med fibergrävning har utfyllning av tomten gjorts, nu återstår andra åtgärder för att rusta upp centrum. Nytt trädäck runt bastun och fartdämpande åtgärder är åtgärder som diskuteras vidare.

Utomhusscen i Flisby centrum - andra åtgärder har gjorts på ytan bakom missionshuset och det finns funderingar på att flytta den scen som idag finns i stadsparken inne i Nässjö om det blir aktuellt att den ska ersättas.

Säker elförsörjning till Flisby hembygdsgård - förslaget ses över för att se vad som är aktuellt att göra nu.

Klicka här för att gå till En halv miljon idéers startsida

Kontakt

Expandera Minimera

Projektledare
Simon Dagson
0380-51 83 03
simon.dagson@nassjo.se