Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Idérikt möte i Solberga

Igår tisdag var det dags för Solbergaborna att träffas för att prata idéer med oss och varandra. 18 personer i blandade åldrar kom till Stubben för att diskutera Solbergas för- och nackdelar och vilka fysiska förbättringar som skulle göra Solberga ännu mer attraktivt.

Läget mellan Nässjö och Eksjö, föreningarna och förskolan var några av Solbergas styrkor som nämndes. Avsaknaden av skola och affär samt att det är mycket trafik i hög hastighet på genomfarten var det som togs upp som det sämsta med Solberga.

Idrottsföreningen hjälpte oss att grilla korv och när alla var mätta och belåtna var det dags att tänka på förbättringar i allmänhet och idéer som ryms inom projektet i synnerhet. Flera nämnde att lekparken bredvid Stubben behöver rustas upp och få nya lekredskap. Ett elljusspår, förbättringar på badplatsen (omklädningsrum, gungor, grillplats m.m.), basketplan, belyst gång- och cykelväg till Anneberg, åtgärder för att göra hållplats Sundsvägen säkrare för de som väntar på bussen var andra exempel som togs upp. Solbergaborna gav också exempel på ödetomter i samhället som är dåligt skötta.