Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Vad sa invånarna i Äng på uppstartsmötet?

I går kväll passade 26 personer i Äng på att prata idéer med oss och sina grannar och samtidigt njuta av grillad korv i kvällssolen.

Tillsammans listade vi styrkor, respektive svagheter, med Äng och dess omkringliggande landsbygd. Bland styrkorna nämndes bra gemenskap och god sammanhållning, närheten till Jönköping och Nässjö, närheten till naturen och en god inflyttning av barnfamiljer. Bland svagheterna nämndes bl.a. dåliga kommunikationer med buss och tåg, vägen till badplatsen, att det finns för lite för barn och ungdomar att göra och den pågående utredningen av skolan. När invånarna tillfrågades vad de skulle vilja ändra i området om de hade en obegränsad budget var det många som ville bevara och bygga ut skolan och förskolan. Att rusta upp badplatsen och lekplatsen var andra åtgärder som värderades högt. På frågan om vilka åtgärder som skulle kunna rymmas inom projektet för ½ miljon idéer hamnade även här upprustning av badplatsen och lekplatsen högt, där badplatsen bl.a. är i behov av omklädningsrum och toaletter. Övrigt som kom in som förslag var bland annat belysning längs med ”Gölavägen” och förbättrad belysning på elljusspåret och kärleksstigen och gång- och cykelväg till Nässjö.

Än är det inte för sent att komma med era idéer för Äng med omkringliggande landsbygd, idéinlämningen pågår nämligen ända fram till den 11 september!