Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Nässjö Outdoor Festival

Den stora, tysta och pampiga höglandsnaturen som omger staden är en viktig del av Nässjös stolta identitet. På Nässjö Outdoor Festival bjuder vi in friluftslivet till stan och stadskärnan fylls av äventyrliga outdooraktiviteter som ämnar att inspirera till vad man kan hitta på ute i naturen runt om Nässjö.

När äventyrslystna festivalbesökare kom till Stortorget på lördagsförmiddagen var inget sig riktigt likt. Torget hade svidat om till en naturskön skrud och där stod plötsligt trädslag i björk och gran, en lägereld, stubbar och stora tipi-tält. Bänkarna i loungen var klädda i mossa och den lyhörda la även märke till extra mycket fågelsång. Naturen hade kommit till stan, och det var dags för Nässjö Outdoor Festival.

På plats denna dag fanns flera företag och prova-på-aktiviteter, alla med outdoor och friluftsliv som den gemensamma nämnaren. Här fick alla som ville snickra och pyssla ihop insektshotell, grilla marshmallows över den stora lägerelden och även själva prova på att göra upp eld med hjälp av tändstål. På torget denna dag kunde man även prova på ridning, klättra klättervägg, utmana en kompis i hinderbanan och bege sig ut på ett spännande kajak äventyr på torra land med VR-glasögon. Här fanns även en bikepark med gupp och balanshinder för cykelfantasten, samt discgolf med både korg för precisionskast och en hastighetssimulator som mätte hur hårt du kastade.

I stadsparken arrangerades ett utomhusyogapass för hela familjen, och i ingsbergssjön intill kunde man prova på fiskelyckan genom mete och magnetfiske.

De lokala matproducenterna Ebbarps Norrgård och Björkenäs Mathantverk fyllde torget med en underbar doft när de lagade mat på murrikkor. Ebbarps serverade en wrap som innehöll deras egenproducerade pulled beef, coleslaw, korv och lingon direkt från skogen. Björkenäs Mathantverk serverade deras prisbelönta eldostburgare som de producerat med mejeriprodukter från lokala Nässjöbönder och andra lokalförankrade råvaror. Utsökt!

Festivaldagen blev en fantastisk dag i sann Nässjöanda. Ett evenemang uppskattat av både företagare, handlare och medborgare. Nässjö Outdoor Festival är tillbaka igen hösten 2023, tills dess nyttjar vi de fantastiska miljöerna som omger oss.

Festivalytan med tält och träd. En familj sitter och äter eldostburgare
paddlar vr-kajak
barn bygger insektshotell
barn leker i hinderbanan
Grillar marshmallows över öppen eld
steker pulledbeef på muurikka
en wrap med pulled beef och lingon
tänder eld med eldstål
liten kille kör cykel i bikeparken på torget
ponnyridning