Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Get outdoor i ett annat Småland

Exempelbild

Höglandsplatån erbjuder något för alla. Mäktig natur som påminner om norrländska vidder och lättillgängliga naturupplevelser. Nu är det mer aktuellt än någonsin att utforska eller till och med turista på hemmaplan. Ett annat Småland erbjuder mängder av coola platser utomhus där vi kan träffas och umgås men på behörigt avstånd.

Huluberget

Huluberget är en rastplats längs Höglandsleden som precis som Tomtabacken har ett utsiktstorn. Här finns bord och grillplats men man behöver ta med egen ved. Mysigt att ta med picknick eller grilla korv och spännande för kidsen att klättra upp i tornet och spana ut över höglandsplatån.

Med sina 364 meter över havet är Huluberget Götalands näst högsta punkt. Uppe i utsiktstornet finns en karta som förklarar vilka byggnader och platser man kan se från berget.

Om man inte har möjlighet att vandra hit så funkar det att ta bilen och gå den sista biten. Här hittar du mer information om Huluberget och hur man tar sig dit.

Med sina 364 meter över havet är Huluberget Götalands näst högsta punkt

Spännande för kidsen att klättra upp i tornet och spana ut över höglandsplatån

Släthults bokskog

Kanske är det i tidigaste laget eller så är det just under påsken som vi kommer få se löven kika fram i Släthults bokskog som ligger mellan Anneberg och Ormaryd. Här finns fikabord och även en del rolig information om dungens historia. För den som har spring i benen finns det mycket att utforska, som till exempel gamla kullfallna träd som det går att klättra på. Kanske bokdungen kan bli målet för årets första långpass med cykeln?

Här kan du läsa mer om Släthults bokskog och hur man hittar dit.

För den som har spring i benen finns det mycket att utforska

Lövhult

I friluftsområdet Lövhult finns det något för alla. Äventyrbana och lekpark för de minsta, flertalet grillplatser med fikabord så att man kan umgås och äta något gott tillsammans i det fria. För den som vill motionera finns flera olika slingor för vandring och löpning, eller mountainbikebana och asfaltbana för till exempel rullskidor eller inlines.

Man ska inte heller glömma bort att Lövhult har ett naturreservat och för den som söker stillhet i skogen så är Lövhult perfekt att utgå ifrån.

I friluftsområdet Lövhult finns det något för alla

Läs om fler naturupplevelser på höglandsplatån

Något för alla

Ovan nämnda platser är bara ett axplock av vad Ett annat Småland har att erbjuda. Här kan hitta du mer att upplev och göra på höglandsplatån.