Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Paret som lever sin 60-talsdröm

Exempelbild

Hemma hos Sune och Lillian Pettersson möts man av fantastiska klänningar redan i hallen. Röda, vita, blå och rosa, med prickar eller rutor. Tidstypiska med vippiga kjolar. I parets hem i Grimstorp finns mängder av föremål från 50- och 60-talet som skulle kunna fylla ett museum.

- Vi träffades 1964 och sedan dess har vi varit ett par, säger Sune och berättar entusiastiskt om hur deras intresse för tidsepoken växt fram.

Under åren har paret samlat på sig allt ifrån kläder, smink och brylkräm till kompletta picknickkorgar med kaffetermos och bestick. Allt i original och i fint skick. I vardagsrummet står en fullt fungerande jukebox. Sune startar den och Lillian stoppar i en krona och väljer Peggy Sue med Buddy Holly. Det råder inget tvivel om deras kärlek till det glada 60-talet och att deras intresse växt till en passionerad livsstil.

Vi träffades 1964 och sedan dess har vi varit ett par

Vi träffades 1964 och sedan dess har vi varit ett par

- Vi har alltid gillat 60-talet och den härliga framtidstron som fanns i samhället då, fortsätter Sune. Alla hjälptes åt och alla fick vara med. Ingen blev utanför. Jag brukar säga att vi flyttat tillbaka till framtiden säger han och ler.

Vi har alltid gillat 60-talet och den härliga framtidstron som fanns i samhället då

Vi har alltid gillat 60-talet och den härliga framtidstron som fanns i samhället då

Men paret har inte alltid levt på det här viset. Ibörjan av 2000-talet inträffade flera olika saker i Sune och Lillians liv och det var där och då de bestämde att de ville leva sitt 60-talsliv fullt ut. Vi bestämde oss för att leva det liv vi alltid har drömt om, berättar Sune. De gjorde slag i saken och köpte sin första bil.

Lillian hade sett en annons för en Volvo PV. Paret åkte till Nybro för att titta på den och Lillian föll pladask.

- Jag åker inte hem utan att ha den med mig! berättar hon. Och så fick det bli.

Jag brukar säga att vi flyttat tillbaka till framtiden

Jag brukar säga att vi flyttat tillbaka till framtiden

I och med bilköpet öppnades en ny värld för paret. De började åka på olika bilträffar, cruisingar och nostalgifestivaler och blev snabbt förtjusta i det. 2005 vann de sitt första pris och sedan dess har det rullat på. Paret får enorm uppskattning när de kommer till bilträffarna, då de alltid klär sig i tidstypiska kläder, dukar upp en liten picknick med möbler och picknickkorg i original.

Jag brukar ha med mig en museiväska som jag sätter här bredvid, säger Sune. Alla vill komma fram och kolla. De blir nostalgiska och minns hur det var när de var små.

Jag brukar ha med mig en museiväska som jag sätter här bredvid

Jag brukar ha med mig en museiväska som jag sätter här bredvid

Fyra bilar har det blivit genom åren. Två Volvo PV, en Volvo Amazon och en Ford Zephyr. Den sistnämnda håller Sune lite extra kär då han hade en exakt likadan när han var 16 år.

Vi älskar det här livet! Alla blir glada. Man glädjer så många! Det ger oss energi

Vi älskar det här livet! Alla blir glada. Man glädjer så många! Det ger oss energi

Sommaren är en hektisk tid för paret som åker på alla träffar de hinner med. I helgen är det Nässjö Cruising och paret hoppas hinna med både den och ett evenemang till på samma dag! Vi åker inte så mycket på själva cruisingen säger Sune, det blir några varv och sedan stannar vi till och dukar upp för att fika. Men det blir fullt upp ändå eftersom det oftast samlas 10-20 personer runt dem där de sitter och dricker kaffe.

Vi älskar det här livet! Alla blir glada. Man glädjer så många! Det ger oss energi, säger Lillian och hela hon strålar av glädje.