Nässjö Street Festival

Nässjö city visar sig alltid från sin bästa sida när det vankas Street festival. Under festivaldagen som återkommer varje vår fylls stadskärnan av häftiga uppvisningar, roliga aktiviteter för de yngre, gatukonst och god street food.

Torget var fullt av förväntansfulla Nässjöbor lördagen i maj då Nässjö Street Festival åter gick av stapeln. Gatstenen på Stortorget förvandlades till dansgolv när grupper från Studieförbundet Vuxenskolan och Kulturskolan hade street dance-uppvisning, och som publik var det oundvikligt att inte ryckas med.

Nässjö Basket var på plats och nyfikna barn och ungdomar spelade på gatan utanför Stadshuset tillsammans med stjärnspelare från A-laget. På torget kunde de yngre även testa på parkour, måla gatukonst, ta en selfie i fotobåset och blåsa gigantiska såpbubblor.

Svenska cyklister från världscupeliten i Mountainbike Freestyle bjöd på en makalöst nervkittlande cykeluppvisning som fick hela publiken att tappa andan. Samtidigt arrangerade de kreativa eleverna på estetprogrammet på Brinellgymnasiet en konstutställning längs gågatan där de tolkat Street. För den hungrige fanns flera food trucks med mat från olika delar av världen på plats att välja mellan, och inte minst en härlig lounge att samla energi och vila benen i en stund.

Ett stenkast från Stortorget ligger Access Skatepark som också arrangerade aktiviteter under Street festivaldagen. Här kunde ungdomar låna sportutrustning, kickbikes, skateboards och annan utrustning. Som avslutning på festivaldagen bjöd den lokala hiphop-profilen BB Amoré in till konsert i skateparken.

En fantastisk dag i sann Nässjöanda, vi längtar redan till nästa vår!

Barn som dansar. I bakgrunden skymtar stor publik.
Spelar basket utanför Stadshuset.
Ett fotobås.
Kille gör volt i luften med mountainbike
Konstutställning längs med gågatan i Nässjö
Hiphop-artisten BB Amoré uppträder på scen i skateparken