Vaccination av 12-15-åringar

I Jönköpings län kommer barn 12-15 år få möjlighet att vaccineras mot Covid-19 på skolorna, i samarbete med vårdcentralerna.

Ditt barn måste ha fyllt tolv år för att kunna vaccinera sig. Barn som är födda 2009 som ännu inte fyllt tolv år kommer erbjudas vaccin vid ett senare tillfälle, antingen på skolan eller vårdcentralen.

Från och med den 11 oktober kommer vaccinationerna kunna starta, men olika skolor har olika vaccinationsdatum. Eleverna på högstadiet kommer erbjudas vaccination först, därefter 12-åringar.

På samtyckesblanketten står det att den ska lämnas vid vaccineringstillfället, men det går också bra att lämna hälsodeklaration och samtyckesblankett i förväg till mentorer eller skolsköterska på skolan, gärna då i ett slutet kuvert som endast öppnas av regionens sjuksköterskor.

Om samtyckesblanketten eller hälsodeklarationen av någon anledning kommit bort kontakta er vårdcentral och be om nya.

Expandera Minimera

Nässjö kommun
kommunstyrelsen@nassjo.se

Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.