Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Information till dig som är 70 år och äldre

Med anledning a coronaviruset uppmanar Folkhälsomyndigheten alla som är 70+ att undvika sociala kontakter så långt det är möjligt och hålla sig hemma. Det gäller både om du är frisk eller är sjuk.

Anledningen till denna strikta hållning är att du som är 70+ tillhör en av riskgrupperna som riskerar att drabbas hårt om du blir smittad av Coronaviruset. Värnar du dig själv och följer de råd som ges så värnar du också dina medmänniskor och ser till att sjukvårdsresurserna räcker till de som behöver dem.

Tips och råd

  • Om du har nära och kära i närheten, be att de handlar åt dig.
  • Håll kontakt med dina vänner via telefon, eller mejl om du har det.
  • Se till att hålla dig uppdaterad om vad som händer via radio och TV och var noga med att följa myndigheternas rekommendationer.
  • Om du har internet kan du hitta aktuell information på www.krisinformation.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • Ta gärna en promenad i vårsolen, men inte i sällskap med någon annan än den eller de som du eventuellt bor tillsammans med.
  • I den rådande situationen är det bra att fokusera på annat. Så titta gärna på en spännande film eller TV-serie. Eller läs en fängslande och rolig bok.
  • Följ dina normala dagliga rutiner så gott det går.
  • Det är helt normalt att känna viss oro och stress. Försök att inte låta de oroliga tankarna ta överhanden och ring gärna någon och prata.

Kontakta sjukvården vid frågor via webbplatsen 1177.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller via telefon 1177

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.