Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Idrottslektioner och simundervisning

För att minska smittspridningen har vissa förädringar gjorts i idrotts- och simundervisningen.

Idrottslektioner utomhus
Efter påsklovet övergår alla grundskolor i Nässjö kommun till att ha sina idrottslektioner utomhus i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Lektionerna bedrivs utomhus med aktiviteter anpassade till restriktionerna vad gäller kroppskontakt. Eleverna ska inte heller byta om inför eller duscha efter lektionerna. Lektioner i t ex näringslära, hälsa och livsstil kan hålls inomhus som vanligt.

För elever i årskurs 9 kan vissa undantag komma att göras för bedömningsmoment inför slutbetyg. Åtgärder för att minimera trängsel i omklädningsrum kommer då att vidtas.

Simundervisning
Elever i årskurs 3, 4 och 5 fortsätter som vanligt med simundervisning. Simhallens personal ser till att det är max tio elever per grupp och att eleverna sprider ut sig i omklädningsrummet. Detta kan komma att ändras för någon skola om det av bemannings- eller organisatoriska skäl inte är möjligt att genomföra simundervisningen.

Simundervisningen för särskolan är inställd.


Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.