Hur skiljer man pollenallergi och symtom på Covid-19 åt?

Då även covid-19 kan ge milda förkylningssymtom är det svårt att till en början bedöma om symtomen beror på allergi eller om man smittats av sjukdomen.

Se till att barnet stannar hemma även om det får milda symtom som snuva, lätt hosta eller ont i halsen. Medicinera som vanligt för allergi. Om symtomen inte förvärras, medicineringen hjälper och du bedömer att symtomen sannolikt beror på allergi behöver barnet inte vara hemma.

Tillkommer nya symtom som du inte kopplar till allergi eller om barnet får feber ska det stanna hemma tills dessa symtom försvinner och ytterligare två dagar.

Pollensäsongen är igång, Region Jönköpings län (rjl.se)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Expandera Minimera

Nässjö kommun
kommunstyrelsen@nassjo.se

Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.