Detta gäller i förskolan efter den 22 november

Vi behöver fortsätta hjälpas åt och ta ansvar för att förhindra spridning av coronaviruset. Pandemin är inte slut och viruset finns fortfarande i samhället. Det här gäller i förskolan:

• Du själv behöver vara frisk och symtomfri när du lämnar och hämtar ditt barn. Lämning och hämtning sker fortfarande i första hand utomhus.
  • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten. Prata med ditt barn om hur viktigt det är att tvätta händerna ofta. Visa gärna själv hur man gör!
  • Hosta eller nys i armvecket.
  • Håll avstånd till andra och visa omtanke om varandra.

Vad gäller vid sjukdom?

Följande rekommendationer gäller för barn som inte börjat skolan:

• De bör stanna hemma om de har symtom som kan vara tecken på en luftvägsinfektion. Tecken på en luftvägsinfektion kan till exempel vara halsont, feber, hosta och sjukdomskänsla.
  • De behöver som regel inte testa sig för covid-19.

Skydda dig själv och andra – rekommendationer om covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Folkhälsomyndighetens webbplats)

Vad händer om mitt barn insjuknar på förskolan?

Om ditt barn blir sjukt när det befinner sig på förskolan ringer personalen och ber dig hämta ditt barn.Det gäller alla typer av sjukdomar. Det är viktigt att detta sker skyndsamt.

Rutiner när ett barn insjuknar på förskolan:

• Barnet ska om möjligt i första hand vila eller leka utomhus.
  • Om barnet inte kan vistas utomhus vilar eller leker barnet avskilt från övriga barn och medarbetare på förskolan.

Om det inte går att hålla avstånd tar medarbetaren på sig skyddsutrustning i form av visir och munskydd.

Vad gäller när barnet ska komma tillbaka efter sjukdom?

De kan komma tillbaka till förskolan när de

• varit feberfria ett dygn och
  • känner sig friska, även om de fortfarande har vissa luftvägssymtom.

I de allra flesta fall innebär det att de behöver vara hemma från ett par dagar upp till en vecka.

Vad menas med gott allmäntillstånd?

Gott allmäntillstånd innefattar att barnet kan delta på alla förskolans aktiviteter under dagen.

Vad gäller om någon i familjen väntar på provsvar?

Förskolebarn som bor med någon som testat sig mot Covid kan vara på förskolan i väntan på provsvar om barnet inte har några symtom.

Vid konstaterad smitta i familjen ska förskolebarn vara hemma även om de är symtomfria.

Hur blir det med till exempel föräldramöten framöver?

Förskolan planerar för att kunna återgå till att anordna större samlingar så som föräldramöten och liknande, men det kommer ske successivt och utifrån varje förskolas förutsättningar.

Expandera Minimera

Nässjö kommun
kommunstyrelsen@nassjo.se

Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.