Det här gäller i grundskolan

Vi behöver fortsätta hjälpas åt och ta ansvar för att förhindra spridning av coronaviruset. Pandemin är inte slut och viruset finns fortfarande i samhället.

Från 9 februari 2022

Den som har symtom: Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra tills man är feberfri och känner sig återställd, vilket innebär att man ska kunna delta i alla aktiviteter under dagen.

• Provtagning: Rekommenderas inte längre till elever, lärare, personal, även om man har symtom.
  • Hushållskontakter: Symtomfria hushållskontakter kan gå till förskola, skolan och arbetet.
  • Ingen smittspårning i förskolan och skolan

Stanna hemma vid symtom eller sjukdom

Följande rekommendationer gäller alla från förskoleklass (från cirka 6 år) och äldre vare sig man är fullvaccinerad eller ej:

• De bör stanna hemma om de har symtom som kan vara tecken på en luftvägsinfektion. Tecken på en luftvägsinfektion kan till exempel vara halsont, feber, hosta och sjukdomskänsla.

Skydda dig själv och andra – rekommendationer om covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Folkhälsomyndighetens webbplats)

Skolan kommer att höra av sig till dig och be dig hämta ditt barn om hen visar tecken på sjukdom.

Pandemin pågår fortfarande

Även om vi så sakta återgår till en mer normal vardag är det viktigt att komma ihåg att det fortfarande är pandemi.

Expandera Minimera

Nässjö kommun
kommunstyrelsen@nassjo.se

Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.