Det här gäller i grundskolan efter 22 november

Vi behöver fortsätta hjälpas åt och ta ansvar för att förhindra spridning av coronaviruset. Pandemin är inte slut och viruset finns fortfarande i samhället. Vi följer Folkhälsomyndighetens samt Region Jönköpings råd och rekommendationer:

Stanna hemma vid symtom eller sjukdom

Följande rekommendationer gäller alla från förskoleklass (från cirka 6 år) och äldre vare sig man är fullvaccinerad eller ej:

• De bör stanna hemma om de har symtom som kan vara tecken på en luftvägsinfektion. Tecken på en luftvägsinfektion kan till exempel vara halsont, feber, hosta och sjukdomskänsla.
  • De bör testa sig för covid-19 så snart som möjligt.

Skydda dig själv och andra – rekommendationer om covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Folkhälsomyndighetens webbplats)

Skolan kommer att höra av sig till dig och be dig hämta ditt barn om hen visar tecken på sjukdom.

De som testat negativt för covid-19 (inte bär på sjukdomen) kan komma tillbaka till förskola, skola, arbete och fritidsaktiviteter om de

• varit feberfria ett dygn och
  • känner sig friska, även om de fortfarande har vissa luftvägssymtom.

I de allra flesta fall innebär det att de behöver vara hemma från ett par dagar upp till en vecka.

Vad innebär tillräckligt gott allmäntillstånd?

Att känna sig frisk innebär att man ska kunna delta under hela skoldagen och på alla lektioner.

Hämtning och lämning i skola och fritids

Hämtning och lämning sker även fortsättningsvis i första hand utomhus.

Större fysiska möten och samlingar kan hållas

Efter den 29 september kan Barn- och utbildningsförvaltningen samla elever, vårdnadshavare och medarbetare till större fysiska samlingar och möten. Det innebär att skolan kan hålla föräldramöten och utvecklingssamtal på plats i skolans lokaler. Elever kommer att kunna träffas i blandade grupper och vid större samlingar, men detta kommer ske successivt och möjligheten till digitala möten mellan skolan och vårdnadshavare kommer finnas kvar.

Smittspårning och tillfällig distansundervisning

Barn- och utbildningsförvaltningen bistår Region Jönköpings län med att informera de personer i våra skolor som har blivit utsatta för smitta. Det innebär att du även fortsättningsvis kommer att få information från din skola om ditt barn har blivit utsatt för smitta.

Om det skulle uppstå en klustersmitta på en skola, eller om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer, kan fortfarande tillfällig distansundervisning komma att införas helt eller delvis på skolan. Beslut om distansundervisning tas i samråd med Region Jönköpings län.

Pandemin pågår fortfarande

Även om vi så sakta återgår till en mer normal vardag är det viktigt att komma ihåg att det fortfarande är pandemi.

Expandera Minimera

Nässjö kommun
kommunstyrelsen@nassjo.se

Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.