Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Möt förskolläraren Ann-Charlotte

Ann-Charlotte Lindell har varit anställd inom kommunen sedan 1985 och arbetar idag som förskollärare. Kollegorna, alla härliga barn, en fin utegård och närhet till skogen och biblioteket bidrar till att hon trivs väldigt bra på Annebergs förskola.”Att vara förskollärare är väldigt roligt och utmanande, man känner sig verkligen behövd”

Vad innebär det att jobba som förskollärare?

Förskolläraren har det pedagogiska ansvaret för undervisningen på förskolan. Vi har en läroplan som styr verksamheten där det bland annat ingår att se till att varje barn får det stöd och den hjälp det behöver för just sin ålder och utveckling. Samarbetet mellan hem och förskola är viktiga bitar, eftersom vi vill att alla barn ska ha det bra på sin förskola. Som förskollärare planerar man tillsammans med sina kollegor aktiviteter som natur, djur, musik, bild, matematik, språk. Och inte att förglömma den viktiga leken.

Vad är det bästa med yrket?

Det bästa med yrket är barnen. Att få arbeta med barn är så roligt och jag känner verkligen att jag får så mycket tillbaka varje dag. Man känner sig även väldigt behövd som förskollärare och jag vill alltid finnas där för alla barnen på förskolan, se alla och alltid ha en öppen famn. Det är roligt att få vara en del av deras uppväxt och jag älskar att se glädjen i barnens ögon när de lyckas med olika utmaningar.

Vad är det bästa med arbetsplatsen Annebergs förskola?

Förskolan ligger nära skogen, vi har också möjlighet att besöka får och hästar som finns på promenadavstånd från förskolan. Vår utegård är väldigt fin, och vi har fått lite nya lekredskap som uppskattas av barnen. Vi har också möjlighet att besöka biblioteket som ligger alldeles bredvid förskolan. Till Anneberg är det lätt att ta sig, antingen via buss eller bil. Sist men absolut inte minst är mina underbara kollegor en stor anledning till att jag trivs så bra.

Vad är det för egenskaper som krävs för att arbeta som förskollärare?

Ska man söka hit ska man vara flexibel. Man behöver även kunna se möjligheterna istället för svårigheterna och vara villig att hitta lösningar i olika sorters situationer som kan dyka upp under dagarna. När jag arbetar vill jag att barnen och föräldrarna ska känna att vi alla som arbetar på förskolan gör allt för att skapa en miljö som är trygg, stimulerande och lärorik. Något annat viktigt är att man behöver vara närvarande och kunna både lyssna och se barnen.

Finns det goda möjligheter att få jobb som nyexaminerad?

Det finns väldigt goda möjligheter till att få ett jobb som förskollärare i allmänhet, vi behöver näst intill alltid mer personal i yrkesgruppen. Med bra gemenskap, goda kommunikationer till stan och varierande arbetsuppgifter är yrket och arbetsplatsen något jag skulle rekommendera intresserade att söka sig till. Vill man träffa glada, pigga och trevliga människor så tycker jag absolut man ska komma till Annebergs förskola och arbeta.

Fakta:

Namn: Ann-Charlotte Lindell
Bor: Solberga
Yrke: Förskollärare på Annebergs förskola
Tidigare yrken: Arbetat som undersköterska, mentalskötare
Utbildning: förskollärarexamen vid Högskolan för Lärande och Kommunikation, Jönköping University.
Fritidsintressen: Jag läser och lyssnar mycket på böcker. Åker även en del husbil tillsammans med sambon och tycker om att vara ute i skogen.

Kontakt

Expandera Minimera

Barn- och utbildningsförvaltningen
0380 -51 72 20
bukontoret@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.