Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Ny energimärkning

Den 1 mars införs en ny energimärkning i hela EU. Med den nya märkningen ska det bli lättare för konsumenterna att jämföra elprodukter.

Den nya energimärkningen gäller för vanliga vitvaror som kylar och frysar, disk- och tvättmaskiner, men även för tv-apparater och bildskärmar. Meningen är att det ska bli lättare för konsumenterna att jämföra elprodukterna och samtidigt ge tillverkarna utrymme för framtida produktutveckling. Skalan kommer att gå från A-G.

Bakgrunden är att många konsumentvaror de senaste decennierna blivit så energisnåla att den gamla klassificeringsskalan inte längre räcker till. Bokstäverna i den gamla och den nya märkningen går inte att jämföra.

Under en begränsad tid skickas både den gamla och den nya energimärkningen med i produkternas förpackningar. Det finns från och med nu också en QR-kod på energimärkningen som ger fördjupad information om produkten.

Fördjupad information på Energimyndighetens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Expandera Minimera

Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.