Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Anmälningsprocessen

Anmälningsprocessen

Så här går anmälningsprocessen till:

Anmälan

Du skickar in en anmälan för din åtgärd, se här (länk) exempel på vilka åtgärder som är anmälningspliktiga.
Länk till ”vilka handlingar ska lämnas in?”

Granskning

När din anmälan kommer in till samhällsplaneringskontoret kontrollerar bygglovshandläggaren om du har lämnat in samtliga handlingar som behövs för ett startbesked. Om det saknas handlingar får du en komplettering som informerar om vilka ytterligare handlingar du behöver lämna in.

Startbesked

För att du ska kunna få ett startbesked behöver det finnas en kontrollplan för ditt ärende. En kontrollplan ska vara anpassad efter din anmälda åtgärd och innehålla ett antal kontrollpunkter.

Verifierad kontrollplan

Under tiden dina arbeten pågår ska kontrollerna i kontrollplanen fyllas i och verifieras. När dina arbeten är färdigställda skickar du in din verifierade kontrollplan till Samhällsplaneringskontoret.

Slutbesked

För att få ta din installation eller byggnation i bruk behöver du ett slutbesked. För att få ett slutbesked behöver vi ha in verifierad kontrollplan samt eventuella ytterligare handlingar som beslutats i samband med startbesked.

Om du tar din installation/byggnation i bruk utan ett slutbesked kan byggsanktionsavgifter utdömas.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.