Konferens om integration och arbetsmarknad

Aktivitetshuset i Nässjö är en ny metod för integration som underlättar för människor att komma närmare egen försörjning.

Här får deltagarna utveckla sitt språk och därmed öka chanserna till jobb. De kliver ur sina hem och in i meningsfulla aktiviteter!

Från utanförskap till livskvalitet

Välkommen till en konferens för att ta del av projektets erfarenheter. Hur ser modellen ut? Vad har gått bra? Vilka utmaningar har funnits? Och vilka är människorna inom projektet?

Detta är konferensen för dig som är intresserad av hur kommuner kan arbeta med integration och sysselsättning. Och som vill bidra med egna idéer och tankar.

Onsdag 15 juni klockan 09:00-15:30
Hotell Högland, Esplanaden i Nässjö

Konferensen är kostnadsfri. Under dagen serveras frukostmacka, lunch och eftermiddagsfika. Anmälan krävs.

Ur programmet

Ta del av resan från utanförskap till glädje och livskvalitet. Möt projektledare och deltagare från Aktivitetshuset i Nässjö. Lyssna på representanter från Nässjös näringsliv och kommunledningen.

Dagens inspirationsföreläsare är Nadim Ghazale som är polis, föreläsare och författare till boken ”Min väg från flykting till hela Sveriges polis”. Han höll ett mycket uppskattat sommarprat 2021 och har bland annat medverkat i SVT-programmet Veckans brott.

Se hela programmet här

Anmälan

OBS! Många vill anmäla sig till konferensen. Vi strävar efter en god blandning av deltagare från kommuner och näringsliv på Höglandet. Därför förbehåller vi oss rätten att reservera platser, så att alla få vara med!

Om du fått en plats skickar vi en definitiv bokningsbekräftelse via mejl efter sista anmälningsdatum.

Välkommen med din anmälan senast 20 maj.
Anmäl dig här till konferensen

Medverka i vår digitala panel!

Med din anmälan blir du en del av vår digitala panel. Under dagen kommer vi att lyssna in era idéer och åsikter via det interaktiva verktyget Menti. Tillsammans hittar vi lösningar för framtidens jämlika arbetsmarknad!

Om konferensen

Konferensen arrangeras av Nässjö kommun i samverkan med Svenska ESF-rådet. Den är kostnadsfri och öppen för alla. Anmälan krävs.

Om projektet

Designing Empowerment är ett tvåårigt EU-projekt för att möjliggöra egenförsörjning. Det drivs av Nässjö Lärcenter och finansieras av Svenska ESF-rådet via Europeiska socialfonden.

Läs mer om projektet här

Logotyp Europeiska socialfonden

Expandera Minimera

Ingrid Håkansson, projektledare
ingrid.hakansson@nassjo.se

Tommy Andersson, delprojektledare
tommy.andersson@nassjo.se

Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.