Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

SEO-expert - sökmotoroptimering

SEO-expert - sökmotoroptimering

Bli ett digitalt proffs och skapa förutsättningar för att utveckla den digitala närvaron. Du får grunden till digital strategi för att sticka ut, skilja er från konkurrenterna och utveckla digitala plattformar för just era mål.

För vem?

För anställda på företag, myndigheter, organisationer och kommuner som i dag jobbar helt eller delvis med digital affärsutveckling och/eller kommunikation.

Vi erbjuder företagsanpassad utbildning i sökmotoroptimering (SEO) i sammanlagt tre steg. Detta är steg 1 och påbyggnadskurser kommer att erbjudas efter avslutad kurs. 

Går du alla tre steg blir du expert på SEO vilket innebär kunskap i statistikframtagning, verktygshantering, placeringsrapporter, webbcopy, SEO-strategiarbete och SEO-teknik samt skriva för webben.

Mål steg 1:

Du kommer lära dig både teoretiskt och praktiskt hur du ska arbeta, analysera och förbättra resultatet för att få verksamhetens webbplats att prestera optimalt på sökmotorer. 

Sökmotoroptimering handlar dels om teknik, men även till stor del om kommunikation, struktur och strategier. Du får verktyg och kunskap för att kunna leda ett internt eller externt SEO-projekt, samt utvärdera kvalitén på arbetet som genomförs. Du kommer även få en förståelse för content marketing. 

Efter avslutad utbildning blir du diplomerad.

Upplägg steg 1:

Utbildningen är teoretisk med övningar, föreläsningar och självstudier. I denna kurs får du inte bara verktygen och processen för hur du arbetar med med sökmotoroptimering. Du har möjligheten att arbeta konkret med ett eget case och skapa en strategi för att nå just era mål.

Innehåll steg 1:

Verktyg för att kunna arbeta med SEO

Del 1: Google Analytics.

  • Vad du kan hitta för data i Google Analytics?
  • Vad innebär mätvärden och dimensioner?
  • Hur skall man tänka med mål och KPIer.
  • Hur implementerar man mål och event tracking.

Del 2: Google Search Console

  • Vad är Search Console?
  • Vad kan jag hitta för data i Search Console?
  • Hur kan jag använda mig av datan från Search Console?

Del 3: Google DataStudio

  • Vad är DataStudio?
  • Hur använder man DataStudio?


Kursledare:

Torbjörn Noaksson, Din Webbstrateg

Torbjörn jobbar med digital affärsutveckling sedan år 2006 och är informationsteknolog i grund och botten. Torbjörn har sedan fem år jobbat med att utbilda både företag och studerande på yrkeshögskolor inom digitalisering. 

Kurstillfällen:

Steg 1 innehåller fyra halvdagar.

Kursavgift:

8.000 kr/person

Plats:

Nässjöakademin, Framtidsvägen 1, Nässjö

     

     

Utbildningen är framtagen av Din webbstrateg i Skandinavien AB som är strateger inom webb- och digital marknadskommunikation. Din webbstrateg har specialistkompetenser inom analys, kravställning, sociala medier (SMM), sökmotormarknadsföring (SEM), sökmotoroptimering (SEO), utbildning och rapportering.

Tillbaka

Kontakt

Expandera Minimera

För info kontakta:

Helena Hjalmarson, Din Webbstrateg

Tel: 0761-62 69 67
E-post: helena@dinwebbstrateg.se

Nässjöakademin
Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se
Tel. 0380-51 72 50

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.