Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Ahmed har jobbat som vindkrafttekniker i ett år

Ahmed har jobbat som vindkrafttekniker i snart ett år och trivs med sin nya yrkesroll. Det som lockade honom till yrket var närheten till naturen. Arbetsplatsen ligger mitt ute i skogen och varje dag bjuder på naturupplevelser.

Porträttbild på vindkrafttekniker med hjälm på huvudet

Ahmed har jobbat som vindkrafttekniker i ett år och trivs med jobb och kollegor.

Ahmed och hans kollega har precis kommit tillbaka till sin servicepoint från en arbetsdag i ett vindkraftverk i Fredriksdal utanför Nässjö. Nu återstår det bara att parkera bilen, byta om och skriva tidrapport innan det är dags att gå hem för dagen.

Hur är det att jobba som vindkrafttekniker?

- Jag gillar det. Det är varierande arbetsuppgifter, man får resa mycket och se olika platser eftersom vi jobbar på olika siter (vindparker). Yrket har potential. Man lär sig nytt varje dag, går på kurser och utvecklar sina kunskaper. Jag gillar också att vi jobbar i par. Trivs man med sina kollegor trivs man på jobbet!

Finns det några nackdelar med yrket?

- Jag är väldigt positiv och ser inga nackdelar med mitt jobb. Vi utgår från vår servicepoint varje dag och behöver inte ligga ute och resa hela tiden. Det är inte alla servicetekniker som har det så. Ska jag säga någon nackdel är det att kylan på vintern kan vara jobbig.

Bild på vindkrafttekniker som sätter på sig säkerhetssele.

Utrustningen Ahmed har på sig när han jobbar består av bl.a. hjälm, glasögon, hörselkåpor, handskar, skyddskläder och en säkerhetssele. Allt som allt väger utrustningen ca 15 kg.

Bild på vindkrafttekniker som har säkerhetsutrustning på sig.

Säkerhetsutrustningen är på och Ahmed är redo för jobb.


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.