Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Projektledare - infrastruktur

Projektledare - infrastruktur

Är du intresserad av att leda, planera och ta ansvar inom anläggningsbranschen? Vill du dessutom utvecklas i din ledarroll, gillar du utmaningar och att lösa problem? Då är framtidens projektledarutbildning inom infrastruktur något för dig.

Utbildningen har startat.

I varje infrastrukturprojekt inom anläggning, väg och järnväg behövs någon med ledarkompetens som driver projektet framåt. Som utbildad projektledare har du fokus och ansvar för helheten och kan på ett kommunikativt sätt leda och samordna både egna medarbetare och t.ex. underentreprenörer till färdigt resultat. Under utbildningen lär du dig att delegera, strukturera och planera. Du får bland annat kunskaper inom projektledning av entreprenadprojekt, ledarskap, entreprenadjuridik, kommunikation, produktionsstyrning och ekonomi.

Efter utbildningen

Det är stor efterfrågan på projektledarkompetens inom branschen och behovet av kompetenta projektledare förväntas öka i framtiden eftersom stora investeringar pågår inom väg- och järnvägsområdet. Som utbildad projektledare har du därför goda chanser till jobb med karriärmöjligheter. Utbildningen innebär även att du får formella kompetensintyg som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. 

Utbildningens upplägg

Utbildningen är tvåårig, drivs av Tekniska Högskolan i Jönköping och genomförs av Nässjöakademin i nära samverkan med regionala och nationella entreprenadföretag och andra branschföreträdare.

Upplägg och innehåll i utbildningen anpassas till stor del till studenter och företag. Bland annat läggs de teoretiska delarna under vinterhalvåret, då det är mindre beläggning i branschen, medan de praktiska företagsförlagda delarna till större delen läggs under sommarhalvåret.

Praktik - Lärande i arbete (LIA)

Utbildningen läggs upp i nära samverkan med näringslivet och teori varvas med praktik. En fjärdedel av din utbildning är därför förlagd ute på en arbetsplats sk Lärande i arbete (LIA) där du ges möjlighet till en första kontakt med framtida arbetsgivare. Om du redan jobbar på ett företag inom branschen kan du kombinera studierna med praktik på arbetsplatsen.

På din LIA-arbetsplats utbildas du i skarpt läge. Under handledning får du vidareutveckla dina kunskaper från skolan i en verklig miljö. LIA:n är en viktig del av utbildningen då du får arbetslivserfarenhet och får känna på din kommande yrkesroll redan under studietiden. 

Studiestöd och examen

Utbildningen är eftergymnasial, avgiftsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Utbildningen ger dig en kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

Ansökan

Utbildningen har startat och går inte att söka.

Johanna studerar till Projektledare - Infrastruktur

I december 2016 var det dags för en ny utmaning i Johannas liv. Då påbörjade hon den tvååriga yrkeshögskoleutbildningen Projektledare-Infrastruktur på Nässjöakademin.

Tillbaka

Mer om utbildningen

Expandera Minimera

Johanna pluggar Projektledare - Infrastruktur och vill i framtiden jobba med att skapa hållbara samhällen för kommande generationer.

Kontakt

Expandera Minimera

Utbildningsledare

Karolina Larsson

Tel: 070-33 66 325 
E-post: karolina@ergonomiska.se

Nässjöakademin
Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se
Tel. 0380-51 72 50

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.