Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Filmer lokförare

Nyfiken på lokföraryrket?
Se vad våra studerande tycker om utbildningen och vad de får göra på sin LIA.

Emelie Lundborg började studera till lokförare på Nässjöakademin i augusti 2016. Våren 2017 gjorde hon sin andra LIA-period som lokförare på Transdev där hon körde Krösatåg. Här berättar hon hur LIA:n varit, vad hon tycker om utbildningen och hur framtidsplanerna ser ut.

Lokförar-LIA på 2,5 minut. Emelie kör Krösatåg.

Ace växlar och kör radiolok under sin utbildning till lokförare på Nässjöakademin. Filmen är från Ace andra LIA-period (Lärande i arbete, praktik) hösten 2019 då hon körde godståg. Detta arbetspass är en radiolokstur som innebär att loket kopplas ifrån i Vaggeryd och körs med dosa på magen för att kopplas på i andra änden av tåget. Detta för att byta håll, växla in tåget på nytt spår och köra upp mot Torsvik.

Maria Stenström studerade till lokförare 2018 och i filmen är hon ute på den andra praktikperioden, Lärande i arbete (LIA). Denna långa LIA-period på 10 veckor har hon tillbringat både som förare av godståg och passagerartåg med utgångspunkt i Kristinehamn. Här berättar hon hur hon upplever utbildningen.

Petra Thorséns kör godståg på sin första LIA.

Lokförarutbildningen slår sökrekord 2018. Utbildningsledare Lars-Åke Hedman intervjuas av SVT Jönköping.

Tillbaka

Nässjöakademin
Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.