Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Fråga Joachim som studerar till kontaktledningstekniker

Är du nyfiken på kontaktledningstekniker och vill veta mer om hur det verkligen är att studera till det? Fråga Joachim!

Bild på Joachim i skyddskläder framför en liftmotorvagn.

Joachim Kouassi har gått de behörighetsgivande elkurserna och studerar sedan januari 2021 till kontaktledningstekniker på Nässjöakademins ettåriga YH-utbildning. Han svarar gärna på dina frågor.

Här kan du läsa en kort intervju där jag berättar om mig själv och min utbildning. Om du undrar något om YH-utbildningen och de behörighetsgivande kurserna kan du ställa dina frågor direkt till mig. Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag så snart som möjligt!

Vem är du?

Jag heter Joachim Kouassi. Ursprungligen kommer jag från Elfenbenskusten och jag har bott i Sverige i 8 år. Jag har studerat sociologi med inriktning samhällsplanering för att jag brinner för samhällsutveckling som tar hänsyn till miljön och placerar människan i centrum.

Berätta om din väg till utbildningen!

Jag visste inte mycket om yrkesutbildningar som kontaktledningsteknikerutbildningen. Dock hade jag alltid haft intresse för hållbara transportinfrastrukturer som vägar och järnvägar. I början av 2020 när pandemin bröt ut i världen förlorade jag jobbet och började se mig om efter nya möjligheter som skulle kunna leda mig tillbaka till arbetslivet. Efter några dagar hittade jag kontaktledningsteknikerutbildningen på Nässjöakademins hemsida och fick känslan att den passade mig utmärkt. Jag sökte utbildningen på en gång och blev glad när jag fick komma in.

Hur är din utbildning?

Utbildningen är som jag förväntade mig. Det är mycket teoretiska kunskaper som man ska ta in men det är också många praktiska moment som förekommer och det uppskattar jag verkligen. Jag klarar mig än så länge ganska bra och lär mig nya saker varje dag. Jag kan säga att utbildningen har ökat mitt intresse för det här yrket. Att jobba som kontaktledningstekniker är en väldigt viktig samhällsinsats och det känns definitivt som att jag är på rätt spår.

Vad har du för framtidsplaner?

Jag skulle vilja jobba som kontaktledningstekniker framöver för att jag gillar detta. Jag vill ut och lära mig så mycket som möjligt på fältet. Mitt mål är att satsa på en rik och bra karriär i järnvägsbranschen. Min plan är att först kunna jobbet och sen klättra upp i branschen för det finns många utvecklingsmöjligheter karriärmässigt när man är utbildad och jobbar som kontaktledningstekniker.

Ställ din fråga här!

Tveka inte att kontakta mig om du vill vet något om utbildningen och de behörighetsgivande kurserna. Inga frågor är för små eller stora!
Jag svarar på din fråga direkt till din e-post så snart som möjligt. /Joachim
Tillbaka

Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.