Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Förkunskapskrav Kvalificerad kontaktledningstekniker

Till yrkeshögskola är du alltid välkommen att söka.

Utbildningen bygger på kunskaper motsvarande El- och energiprogrammet eller motsvarande på gymnasiet. Det finns också möjlighet att bli validerad om du har annan utbildning eller yrkeserfarenhet som gör att du kan anses behörig.

För dig som saknar elbehörighet

Du som saknar behörighet till utbildningen kan gå de behörighetsgivande kurserna:

  • Elkraftteknik, 100 p
  • Ellära 1, 100 p
  • Praktisk ellära, 100 p

Kurserna är på distans med ett fåtal fysiska träffar, startar i september 2021 och är sammanlagt på 15 veckor (heltidsstudier). Kurserna ansöker du till i samband med ansökan till YH-utbildningen.

Du kan ansöka om studiemedel från CSN (nivå gymnasiala kurser på Nässjö lärcenter) när du läser de behörighetsgivande kurserna.

Hälsoundersökning

Du bör genomgå en syn och hörselundersökning med godkänt resultat för att vara lämplig för yrkesrollen och fylla i en hälsodeklarationsblankett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Läkar- och optikerundersökningen bekostar du själv. Läs mer på Transportstyrelsen hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tillbaka

Nässjöakademin
Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.