Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Möt John - nybliven e-handelslogistiker

Efter två års studier på YH-utbildningen E-handelslogistiker har John Ekeblad nu tagit examen. Studietiden har varit en bergochdalbana med både utmaningar och glädje. Det har stundtals varit känslor av hopplöshet och irritation men de har sakta men säkert bytts ut till engagemang och energi.

-Sett till förväntningar har utbildningen helt klart varit över förväntan, säger John. Jag har trivts fruktansvärt bra och att börja plugga är det bästa beslut jag har tagit. Jag har fått ett tankesätt jag inte hade innan och nu är jag på väg ut på okänd mark, i en ny bransch och det är jäkligt spännande.

Vad är den viktigaste kunskapen du tar med dig ut i arbetslivet?

­– Att vi ständigt är i en lärandeprocess och att det krävs att man har en blandning av ödmjukhet och driv. Det är en stor skillnad på den digitala mognaden ute hos företagen och att ha med den förståelsen för att lägga sig på rätt nivå och anpassa tonaliteten är viktigt. Då kan man vara tydlig varför man behöver göra vissa digitala förändringar och förhoppningsvis få folk att lyssna och tro på vad du säger. Många har inte jobbat med digitala analysmaterial och att jobba operativt med datan och samtidigt utbilda kollegor till förståelse är vad jag hoppas göra.

Vad tänker du om yrkesrollens framtid?

–Jag tänker att den är superviktig och avgörande! Det handlar om att väva ihop företagets affärsutveckling och att integrera med alla avdelningar på företaget som ekonomi, marknad, produktion och IT. Som det ser ut idag pratar de inte samma språk och där kan e-handelslogistikern med sin kompetens prata med alla parter för att få delarna att lira ihop och gå åt samma håll.

Att ha en strategi och agera utifrån den kommer vara viktigt, men det tror jag inte alla företag och organisationer har förstått än. Men det kommer de att göra. Och det handlar inte bara om köp och sälj på nätet. Även när det gäller information är det viktigt att tänka till och presentera det som besökaren eftersöker på ett lätt och användarvänligt sätt.

Framtiden ser ljus ut för oss. Utbildningen är spot on och så i tiden på vad som behövs hos företag och organisationer för att kunna hävda sig på en globaliserad marknad.

John Ekeblad, e-handelslogistiker

Framtiden ser ljus ut för oss e-handelslogistiker. Utbildningen är spot on och så i tiden på vad som behövs hos företag och organisationer för att kunna hävda sig på en globaliserad marknad, säger John Ekeblad

John Ekeblad

Utbildningens sista LIA-period gjorde John på Gårdsman i Jönköping. Om yrkesrollen tänker han att den är superviktig och avgörande. Det handlar om att väva ihop företagets affärsutveckling och att integrera med alla avdelningar på företaget som ekonomi, marknad, produktion och IT.

Tillbaka

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se
Tel. 0380-51 72 50

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.