Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Karin studerar till e-handelslogistiker

Sista dagen ansökan skulle vara inne för YH-utbildningar satt Karin Möllergren och kollade sitt LinkedIn-flöde. Då dök en film upp där Helena Hjalmarson, utbildningsledare, berättade om en ny, unik YH-utbildning till e-handelslogistiker som skulle starta på Nässjöakademin.

Intressant tänkte Karin och ansökte i sista stund. Hon blev antagen och nu efter ungefär ett halvårs studier sitter hon i ett av skolans klassrum tillsammans med sin grupp och jobbar med en gruppuppgift.

- Jag trivs verkligen på utbildningen. Redan efter första lektionen kände jag att jag hade hamnat rätt, säger Karin.

Hon har tidigare läst ekonomi och jobbat både inom sälj, ekonomi och till viss del marknad och har sett hur viktigt det är att samarbetet fungerar mellan dessa områden. Att nu läsa till e-handelslogistiker gör att påsen knyts ihop.

- Jag älskar digitalisering och marknadsföring överlag. Att som e-handelslogistiker får vara med i processen att kravställa och skapa en väl fungerande webbsida med e-handel känns häftigt. Nu när man läser inom området och surfar runt ser man förbättringspotential överallt. Detta är ju ett nytt yrke och man inser att det är en massa företag inom alla branschen som har behov av en e-handelslogistiker, konstaterar Karin.

Hur upplever du utbildningen hittills?

- Mina förväntningar på utbildningen är uppfyllda, mer än uppfyllda. Det är en hög nivå på utbildningen och kraven på oss studerande ökar för varje kurs vilket jag tycker är bra. Lärare och konsulter som utbildar håller en bra nivå och de har alla arbetat eller jobbar inom branschen. Det gör att vi lär oss direkt från verkligheten eftersom de alltid hänvisar till riktiga fall och hur man jobbar i branschen just nu.

Redan från andra kursen har vi kastats in i verkligheten och jobbar med skarpa projekt. Under våra gruppuppgifter jobbar vi med riktiga företag och lektionerna är både teoretiska och praktiska. Vi börjar alltid med teori på förmiddagen och fortsätter på eftermiddagen med gruppuppgifter då vi praktiskt får använda teorin direkt. Det lär man sig mycket på. 

Nu ska du snart ut på din första LIA. Hur känns det?

- Det känns väldigt bra. Under LIA:n ska vi fokusera på e-handelslösningar vilket innebär att vi ska lära oss hela flödet från att en användare går in på webbplatsen till att de har slutfört ett köp.

Det känns spännande eftersom en e-handelslogistiker ska fungera som en rådgörande funktion och spindeln i nätet för att hålla ihop sälj, IT och marknad.

Hur tänker du dig framtiden?

Efter utbildningen vill jag jobba som e-handelslogistiker på konsultbasis. Antingen i ett befintligt företag eller som egen.

Karin Möllergren studerar till E-handelslogistiker,YH-utbildning 2 år.
Tillbaka

Film

Karin Möllergren berättar mer om utbildningen till e-handelslogistiker.

Nässjöakademin
Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se
Tel. 0380-51 72 50

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se
Tel. 0380-51 72 50

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.