Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Stress och självomhändertagande

Stress och självomhändertagande

Stressrelaterad ohälsa är ett växande problem i samhället och ett stort bekymmer för den som drabbas, både som enskild människa och för arbetsgivaren. Stress är en naturlig del av livet som vi inte kan undvika, men vi behöver hållbara strategier för att hantera den stress vi utsätts för.

Varför?

Långvarig stress utan återhämtning påverkar inte minst vår förmåga att uppnå ett bra resultat på arbetet. Att aktivt arbeta med att förebygga långvarig stress på arbetsplatsen ökar chansen att dina medarbetare trivs och känner glädje och därmed presterar.

För vem?

Utbildningen i stress och självomhändertagande vänder sig till chefer, mellanchefer och personer med HR-funktion som har någon form av personalansvar.

Mål och syfte

  • Du kommer att fördjupa din kunskap och dina färdigheter i att upptäcka, förebygga, bemöta och hantera stressrelaterad ohälsa på arbetsplatsen.
  • Du kommer att få konkreta verktyg för stresshantering som du kommer ha av nytta av för egen del och som du kan föra vidare på din arbetsplats som en del i det hälsofrämjande arbetet.
  • Du kommer att få fördjupad kunskap om vad som är viktigt att tänka på när en medarbetare är sjukskriven för stress och utmattning, samt råd om hur återgång till arbetet kan uformas på ett bra sätt.

Syftet är att du ska kunna använda dina kunskaper för att din arbetsplats ska bli en plats där medarbetare trivs och har roligt och därmed presterar på ett långsiktigt hållbart sätt.

Upplägg

Utbildningen består av föreläsningar och praktiska övningar där reflektion kring din egen arbetssituation och organisation kommer att få stor plats. Mellan tillfällena kommer du att få uppgifter att arbeta med på egen hand eller tillsammans med andra på samma arbetsplats.

Utbildningssledare

Lisa Bengtsell och Anna Thoursie, Prodest AB.

Lisa är leg. psykolog och specialist i klinisk psykologi. Anna är socionom och leg. psykoterapeut. Båda har lång erfarenhet och stor kunskap av att arbeta med stressrelaterad ohälsa. De är ofta anlitade av organisationer och företag för att föreläsa om stress och självomhändertagande.

Utbildningstillfällen

Utbildningen startar hösten 2019 och omfattar 3 timmar per gång vid fyra tillfällen.

Kursavgift

3000 kr per person (exkl moms).

Minsta antal deltagare 12 stycken, max 20 stycken.


Tillbaka

Kontakt

Expandera Minimera

För info kontakta:

Anna Thoursie och Lisa Bengtsell, Prodest AB

Tel: 0709-166071
E-post: info@prodest.org

Nässjöakademin
Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se
Tel. 0380-51 72 50

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.